Відбулась колегія районної державної адміністрації

26 липня у залі засідань районної державної адміністрації о 10:00 голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний провів колегію районної державної адміністрації . У роботі колегії прийняли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук, голова районної ради Дмитро Коритчук, начальники управлінь та відділів районної державної адміністрації, керівники територіальних підрозділів, сільські та селищні голови, представники ЗМІ.
  В ході засідання учасники зібрання розглянули ряд питань:
1. Про підсумки соціально – економічного розвитку району за I – ше півріччя і першочергові завдання щодо успішного завершення 2016 року.
Бойко В.В. – начальник управління економіки районної державної адміністрації
Випаріна В. Л. – начальник управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації 
Мокрак Л.В. – начальника відділу освіти районної державної адміністрації
Семенюк С.О. – головний лікар районного медичного центру первинної медико – санітарної допомоги
Сікал О.В. – начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації
2. Про стан виконання бюджету району за I – ше півріччя 2016 року.
Дорось О.М. –начальник фінансового управління районної державної адміністрації
3. Про стан надання житлових субсидій населенню району та допомоги учасникам АТО і їх сім’ям у I – шому півріччі 2016 року.
Дідик Т.В. – начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації
4. Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 04 квітня 2016 року №116 «Про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2016 році».
Тарасов Ю.А. – військовий комісар Томашпільського районного військового комісаріату
5. Про стан забезпечення конституційного права громадян на звернення та дотримання Закону України “Про звернення громадян” під час їх розгляду.
Калась В.І. – керівник апарату районної державної адміністрації
 

З основними показниками економічного сектору присутніх ознайомив начальник управління економіки райдержадміністрації Василь Бойко:

За січень-березень 2016 року освоєно 11574 тис. грн. капітальних інвестицій, проти 6831 тис. грн. у відповідному періоді 2015 року, темп росту  169,4%, введено в експлуатацію 789 м.кв житла проти 732 м.кв. у відповідному періоді 2015 року, темп росту 107,8%.  

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій спрямованих в економіку району станом на 01.04.2016 року становить 2642,3 тис.дол.США, іноземні інвестиції на одну особу у звітному періоді склали 72,2 дол.США.

Зовнішньоекономічну діяльність в районі у січні-квітні 2016 року здійснював один суб’єкт господарювання. Обсяг експорту склав 130,2 тис.дол. США., Сальдо зовнішньоекономічного обороту по району склало 130,2 тис.дол.США.

На звітну дату в районі зареєстровано 1426 суб’єктів малого та середнього підприємництва, а саме 1275 фізичних осіб – підприємців та 151 юридичних особи.

За період роботи Центру надання адміністративних послуг з жовтня по грудень 2015 року зареєстровано 594 звернень щодо отримання адміністративних послуг, з січня  по  липень 2016 р. зареєстровано 1780звернень.

 

Як повідомив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Валерій Випаріна, протягом 1-го півріччя 2016 року   аграрії  району працювали над  доглядом за посівами озимих культур,  проведенням посіву та подальшого обробітку ярого клину. Також проводилась робота по забезпеченню сільськогосподарських підприємств матеріально – технічними ресурсами, проведенням відповідних курсів – навчань з спеціалістами та робітниками сільськогосподарських господарств які безпосередньо приймають участь на виробництві.

Весняно-польова компанія у Томашпільському районі пройшла  у визначені терміниі у відповідності до агротехнічних вимог.   

Але все-таки погодні умови внесли свої корективи.Постійно діючоюкомісією, з  обстеження посівів  озимих та ярих  сільськогосподарських культур, яка створена при управлінні агропромислового розвитку,  проведено обстеження посівів озимого ріпаку, результатом чого стали рекомендації щодо списання та пересіву ярими культурами 289 га. посівів озимого ріпаку( ПП «Золотий колос» - 22 га.; ТОВ «Зернопродукт – Липівка» - 100 га.; ФГ «Август» - 43 га.; СТОВ «Липівка» - 124 га.)   Для порівняння у 2015 році було пересіяно 1259 га. оз. ріпаку.

Для  оперативного  вирішення  нагальних  питань,  які  виникатимуть  в  ході жнивної компанії, при  управлінні  АПР створено  штаб з проведення жнив. Спеціалістами управління ведеться щоденний моніторинг  проведення жнив аграріями району. Головна вимога до збирання зернових полягає в тому, щоб зібрати весь урожай без втрат та зберегти його високі насіннєві, продовольчі і технологічні якості при мінімальних затратах праці та коштів, що можна досягти за рахунок чіткого планування і високою організацією збиральних робіт.

За повідомленням начальника відділу освіти Любові Мокрак, робота відділу освіти Томашпільської райдержадміністрації в 2015-2016 навчальному році була направлена на задоволення освітніх запитів громадян щодо здобуття повної загальної середньої освіти, забезпечення соціального захисту учасників навчально-виховного процесу.

    У районі проведено значну роботу з виконання завдань із розвитку освіти, визначених у Конституції України, Законах України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві».   Якісна освіта сприяє особистому та професійному розвитку людини, а також соціальному, культурному, економічному, політичному таекологічному розвитку суспільства в цілому.
   У районі здійснюється реалізаціярайонноїПрограми  розвитку освіти району на 2013-2017 роки.  Поліпшено матеріально – технічну базу закладів освіти. Є здобутки й перемоги учнів та педагогів на районному, обласному та Всеукраїнському рівнях.

У 2015-2016 навчальному році ЗНЗ району поповнено 2 мультимедійними комплексами,  разом у школах їх нараховується 17.  На сьогодні всього у ЗНЗ наявні 319 ПК, у комп’ютерних класах – 220, вийшло із ладу – 75 ПК. Показник кількості учнів на один комп’ютер складає 13, але у багатьох школах він сягає 22 і більше. В зв’язку з цим здійснено запит до Департаменту освіти і науки облдержадміністрації на поставку комп’ютерної техніки в ті школи району, які першочергово потребують цього. У 2015 році здійснено поставку навчального обладнання для кабінету фізики у НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія». У І півріччі 2016 року виділено кошти з державного бюджету в сумі 460 000грн на придбання обладнання для кабінетів, в даний час завершено оформлення документі,  сучасне обладнання поступить до чотирьох опорних шкіл району. 

На сьогодні всі школи мають можливість користуватись Інтернетом: так 10 загальноосвітніх навчальних закладів підключені до послуги швидкісного Інтернету, решта шкіл користується 3Gмодемами.

 

Головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Семенюк повідомила

-В  І  півріччі  2016  року  змін  в  мережі  закладів  Томашпільського

РМЦ ПМСД не відбулось.

19 лютого 2016 року рішенням 3 сесії Томашпільської районної ради 7 скликання №33 було затверджено «Комплексну програму розвитку  первинної медико-санітарної допомоги в Томашпільському районі на 2016-2020 роки». Програма охоплює 8 підпрограм з різних напрямків надання первинної медико-санітарної допомоги:

-  поліпшення матеріально- технічної бази медичних закладів району. Виділено кошти в сумі 70 000 грн. на придбання томографа для Томашпільської АЗПСМ№1. Триває процедура електронних торгів.

-  «Гіпертонія-стоп»  сільськими та селищними радами перенаправлено додаткові кошти в сумі 121 тисяча гривень для забезпечення хворих з артеріальною гіпертензією ліків з 50% знижкою. Призупинено відпуск ліків для пацієнтів Томашполя, Олександрівки, Рожнятівки, Ракови та Яришівки, так як всі кошти використані.

-  «Туберкульоз» проведено туберкулінодіагностику 821 дитині, що складає 22,4% від підлягаючих. Невисокий відсоток охоплення пояснюється проведенням в січні-квітні поточного року двох турів додаткової імунізації проти поліомієліту. Є потреба в закупівлі туберкуліну на загальну суму 40 тис. грн. (30 тис. – туберкулін, 10 тис.  – шприци)

-  «Онкологія» я вже озвучувала питання придбання термографа. Також на знеболюючі засоби для 26 онкологічних хворих витрачено за 6 місяців 15,5 тисяч гривень. Всього на лікування пільгових категорій (підпрограма 7.) за звітний період витрачено майже 56 000 гривень.

З 20 травня по 20 червня проведено місячник профоглядів демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей: флюорографічно обстежено 115 учасників АТО та 150 осіб членів сімей учасників АТО. Відвідано всі сім’ї учасників АТО, оздоровлено 7, проліковано в домашніх стаціонарах -25 членів сімей учасників АТО. Медичний супровід сімей учасників АТО продовжується.

 

 

 

Всі новини