Відбулась розширена апаратна нарада

Сьогодні  у залі засідань райдержадміністрації  о 9.00 годині голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний провів апаратну нараду.
У роботі наради прийняли участь перший заступник голови районної  державної адміністрації Віктор Ставнійчук, заступник голови районної державної адміністрації Дмитро Коритчук, голова районної ради Лариса Нароган, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники територіальних підрозділів, голови сільських селищних рад, представники ЗМІ.
Згідно порядку денного про підготовку закладів освіти, культури та охорони здоров’я до опалювального сезону в осінньо – зимовий період 2015 -2016 років, доповіли присутнім начальник відділу освіти районної державної адміністрації  Мокрак Любов Василівна, начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації Сікал Олена Вікторівна, головний лікар районного медичного центру первинної медико – санітарної допомоги Семенюк Світлана Олександрівна та головний лікар Томашпільської ЦРЛ Краківська Олена Миколаївна. 
 
«Про стан підготовки шкільних котелень до опалювального сезону 2015 — 2016 н. р.
В Томашпільському районі функціонує 21 загальноосвітня школа та БДТ. Установи та заклади освіти опалюються котельнями в кількості 26 штук, в яких знаходяться 60 котлів різного виду палива. З них: 35 котлів на газовому паливі, 12 котлів на дровах, 14 котлів на вугіллі.
Основних робочих котлів - 45 штук. Резервних - 15 штук.
Всього на опалювальний сезон потрібно:
Вугілля - 370 тонн, фактично є - 96 тонн, процентне відношення - 30% .
Дрова - 2,504 м2, фактично є - 1,492 м2, забезпеченість - 60% В літній період відремонтовано котли в Височанській ЗОШ, Раківській ЗОШ, Вилянській ЗОШ, Вапнярківській ЗОШ на суму -12 000 грн.
Частково замінена теплотраса в Пилипи - Борівській ЗОШ на суму ~ 11 000 грн. Замінено частково каналізацію та водопровід в Вапнярківській ЗОШ на суму 3000 грн.
Проведено технічно - профілактичні роботи електричного, насосного обладнання котелень.
На даний час залишаються невиконаними роботи по:
1. Влаштування нового котла на дровах в Вапнярській ЗОШ № 1
2. Заміна аварійного котла НІІСТУ - 5 на новий в Нетребівській ЗОШ
3. Ремонт газового котла " Рівнотерм " в Кислицькій ЗОШ
Роботи ведуться.
 
 
У закладах культури   району проведено ряд заходів по ремонтних роботах а саме :
заміна вікон  на (енергозберігаючі ) у Вапнярській і Томашпільській ДМШ в кількості 14 штук на суму 50 000 грн.     
реконструкція даху Вапнярського СБК на суму 203 000 грн.  також здійснено внутрішній поточний ремонт приміщення на суму 5000 грн. Виготовляється проектно – кошторисна документація на заміну вікон на енергозберігаючі.
У Колоденському сільському клубі проходять ремонтні роботи глядацької зали:  встановлення 5 вікон, 3 дверей. На виконання даних робіт залучено кошти в сумі 161 799  грн. 
ремонтні роботи Олександрівської СБ на суму 880 грн.
Поточний ремонт Вилянського СБК на суму 500 грн.
Для виконання ремонтних робіт сільських установ залучено позабюджетні кошти (благодійні)  у сумі 12252 грн.
Відремонтовано сходи, пофарбоно 3 вікна. підлогу у глядацькій залі Стінянського СБК на суму 1700 грн. 
поточний ремонт Яланецьких закладів культури на суму 1000 грн., 
Ремонт Раківських закладів культури:  гурт. кімнати вхідних сходів, пандусу, ремонт комп’ютерної кімнати,  Фарбування східцевої клітки, коридору на суму 3752 грн.
Пофарбовано вікна, двері, підлогу, побілка стін Калинківського сільського клубу на суму 5000 грн.
Побілка колон Горишківського СБК, часткова побілка приміщення на суму 1500 грн.
Поточний ремонт Вилянського СБК: фарбування підлоги, цементна заливка площадки, підлоги окремої  кімнати на суму 800 грн.  
В осінньо - зимовий період 12 закладів будуть опалюватись газом, з них 9 централізованим, 3 конвекторним;
20 - пічним опаленням, з них 1 централізоване;
28 – електрокалорифером
1 – не опалюється ( музей)
Повністю опалюється 15 закладів, частково 45.
Біля закладів, (районний будинок культури, Томашпільська ДМШ, Вапнярська ДМШ,  Вапнярський СБК), що централізовано опалюються газом спеціально збудовано 4 опалювальні пункти, які обслуговують  4 сезонних оператора газових котелень та забезпечують тепловий режим семи закладів культури: районний будинок культури, Томашпільська ДМШ, Центральна районна бібліотека, Вапнярська ДМШ,  Вапнярський СБК, Вапнярська СБ,
1 котельня побутового котла функціонує у приміщенні Комаргородської сільської бібліотеки, де працює 1 оператор газового котла.    
Томашпільська селищна бібліотека знаходиться у орендованому приміщенні, що опалюється. 
Три  заклади культури Липівської територіальної громади обігрівають  по одній кімнаті газовим конвектором.
  Електрокалориферами  обігріваються по 1 робочій кімнаті. Потужні електричні прилади закуплено у Антонівці, Вилах, Рожнятівці, Нетребівці, Яланці, Яришівці. Проте, у 14 закладах  малоефективні електроприлади.
  Замінено газовий котел котельні Томашпільскої ДМШ. Проводиться робота по заміні одного котла  районного будинку культури на альтернативні види палива.
Станом  на вересень місяць заклади культури, які опалюються пічним опаленням забезпеченні паливом вугіллям, брекетами  в кількості– 11 тонн, дровами  - 34 складометрів, зокрема:
Великорусавський СБК - 1 т. вугілля, 3 скл.  дров;
Височанська СБ – 1 т. вугілля, 2 скл. дров;
Горишківська СБ. – 12 скл. дров;
Жолоб’янська СБ – 1 т. вугілля, 3 скл. дров;
Колоденські заклади – 3 т. вугілля, 4 т. брекетів;
Марківський СБК – 3 скл. дров;
П. – Борівські заклади культури – 2 скл. дров;
   Раківські заклади – 1 т.палетів;
        Стінянські заклади- 9 скл.дров.
 
 
Всі 30 закладів Томашпільського РМЦ ПМСД до роботи в осінньо - зимовий період готові. Забезпечені дров'яними брикетами на 80%. Здійснено проплату за 16,5 тонн вугілля, яке очікується найближчим часом. Проведено ревізію грубок. Переведено на альтернативні види палива (вугілля, дрова ) Липівську АЗПСМ та Марківський ФАП. Завершуються обладнання котельні Липівської АЗПСМ. Замінено насос опалювальній системі Антонівського ФАПу. Вивчається питання обладнання паралельного електроопалення у Вапнярській АЗПСМ.
Тривають підготовчі роботи до підписання угоди з підприємством «Вінницятеплоенерго» на постачання теплової енергії у Томашпільських АЗПСМ №1 та№ 2.
 
 
З метою стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015- 2016р.р. КУ «Томашпільська ЦРЛ» створено наказ №232 від 25.05.2015р. та розроблено план заходів.
Теплопостачання будівель установи здійснюється від теплового пункту та котелень ( газової та на твердому паливі)
Газова котельня та котельня на твердому паливі згідно рішення 38 сесії Вінницької обласної Ради передані на баланс спеціалізованому підприємству КП «Вінницяобленерго», яке буде задовольняти потреби у теплопостачанні нашої установи.
В будівлі котельні як зовні, так і зсередини, виконані роботи з штукатурки цоколя, стін , побілено стіни, покрашено вікна та двері. Обладнання та документація передані без зауважень КП «Вінницяобленерго». В даний час оформляються відповідні правовідносини.
В теплопункті необхідно замінити один газовий котел, який експлуатується з 2002 року, котел тече, не працює автоматика керування котлом, котел морально устарілий (великі витрати газу) , не підлягає ремонту та подальшої його експлуатації. Неодноразово зверталися в ДОЗ та К про виділення коштів.
В теплопункті справний 1 котел.
З метою збереження та ефективного використання енергоносіїв при експлуатації будівлі інфекційного відділення необхідно замінити вхідні двері в кількості 15 шт. та зовнішні вікна в кількості 53шт., внутрішні двері в кількості 39 шт. , які в результаті експлуатації механічно зруйновані, зруйновані під дією атмосферних факторів.
Роботи по реконструкції будуть коштувати 200тис.грн. Установа зверталась неодноразово до ДОЗ та К з проханням виділити кошти на дані види робіт.
Виконані роботи забезпечать економне та раціональне використання енергоносіїв, а також надійність та безпеку будівлі при подальшій експлуатації.
Необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію та провести ремонти дахів головного корпусу та корпусу
поліклініки, ремонт переходу ВІД ПОЛІКЛІНІКИ до головного корпусу.
Цілісність покрівель із азбесто-цементних листів не забезпечує захист будівель від руйнувальної дії вологи:
Пошкоджені дерев'яні конструкції кроков, мауерлатів і риштування.
Дефекти на споруді переходу від головного корпусу до корпусу поліклініки можуть спричинити обрушення основних конструкцій об’єкта або його частини .
Установа зверталась до ДОЗ та К про виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації.
Потребує термінового ремонту асфальтобетонне покриття під’їзної дороги до будівель нашої установи, Томашпільського РМЦПМСД та відділення екстреної допомоги. Значна ямковість унеможливлює своєчасну доставку пацієнтів в лікарню та доїзду машини екстреної допомоги до місця виклику.
Установа неодноразово зверталась до селищного голови Немировського В.Ф. : лист №1162 від 29.07.2014р. та №762 від 14.052015р.
В даний час поводяться роботи по ревізії системи електропостачання, теплопостачання.
Необхідно завершити роботи по облицюванню цоколя будівлі головного корпусу, роботи будуть завершені. Передбачено заготовити необхідну кількість посилочного матеріалу, заготовити овочі та фрукти.
До початку опалювального сезону в межах фінансування заклад буде підготовлений до роботи в осінньо-зимовий період.»
 
Також в ході наради було розглянуто ряд інших питань зокрема:
 
про підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів по Томашпільському району.
Інформував Погоріло Олександр Михайлович – відділ розвитку інфраструктури та житлово – комунального господарства районної державної адміністрації;
 
про стан виконання програми енергоефективності «Ощадний дім».
Інформувала Цимбал Наталя Анатоліївна – заступник керуючого Томашпільським відділенням «Ощадбанку»;
 
аналіз виконання бюджету Томашпільського району за 8 місяців 2015 року.
Інформував Дорось Олександр Миколайович - начальник фінансового управління  районної державної адміністрації;
      
про призначення субсидій за спрощеним порядком.
Інформувала Дідик Тетяна Василівна -  начальник управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації;
 
   про використання земель сільськогосподарського призначення та земель водного фонду, стан розрахунків та сплату за оренду земель державної власності і забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції в східних областях.
Інформувала Жовтан Наталя Григорівна -  начальник відділу Держгеокадастру           у Томашпільському районі;
 
про ситуацію із зайнятістю населення у районі.
Інформувала Зарванська Лариса Григорівна -  заступник директора – начальник відділу з надання соціальних послуг;
 
   про відновлення функціонування системи військового обліку для забезпечення підготовки та проведення наступних черг часткової мобілізації на території району.
Інформував Тарасов Юрій Анатолійович - військовий комісар Томашпільського районного військового комісаріату;
 
щодо кінцевого бенефіціарного власника (контролера)  юридичної особи.
Інформувала Кошельківська Людмила Франківна – держєстратор юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Томашпільського районного управління юстиції.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини