Україна переживає найкращий час розвитку підприємництва, – представники Українсько-німецької торговельної палати на зустрічі з Главою Уряду

 
Україна наразі переживає найкращий час з огляду на розвиток підприємництва, показує покращення в індексі легкості ведення бізнесу Doing Business і продовжує реформи, які забезпечують зростання інтересу з боку інвесторів. Про це сказав президент Українсько-німецької торговельної палати Андреас Лір, відкриваючи зустріч представників німецького бізнесу з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Зустріч відбулася напередодні візиту Глави Уряду до Німеччини, однією з основних подій якого стане третій українсько-німецький діловий форум.
Сьогодні в Києві зібралися представники підприємств, які оперують загальною долею ринку в понад 200 млрд дол.
«Ми бачимо найкращу Україну, - сказав Андреас Лір. - Більшість членів нашої палати відзначають, що цей рік був одним з найкращих за останні 15 років. Це показує покращання індексу Doing Вusiness. Ми бачимо багато змін та реформ – дерегуляція, децентралізація, повернення ПДВ без затримок. Ми повинні визнавати той позитив, який відбувається. І для нас важливо, аби Уряд був і надалі активним».
«Ми поки що не відкрили весь той потенціал, який маємо, - зазначив зі свого боку Володимир Гройсман. - Нам потрібно продовжувати реформи та зміни. Наразі маємо добрі сигнали щодо економічного зростання. І важливо, аби середовище для бізнесу так само було більш доброзичливим. Розумна регуляція, реформа публічних закупівель, приватизація, – все це відкриває можливості для інвестицій та зростання, а отже, збільшення робочих місць та змін у країні в цілому».
Глава Уряду відзначив важливу роль німецького бізнесу, який, працюючи в Україні, переходить від створення точкових підприємств до формування цілих промислових кластерів, де задіяні як промислові потужності, так і наукові можливості України.
«Переконаний в тому, що Україна є місцем, куди не тільки потрібно інвестувати. Це країна, яка забезпечить доходність інвестицій – в усіх сферах. І той факт, що у нас народжуються спільні кластери в промисловості – це має лише посилюватися», - сказав Глава Уряду.
Він наголосив, що Уряд є відданим справі зробити кожну інвестицію в економіку України успішною.
 
Довідково
 
Німеччина входить у п’ятірку країн-партнерів України за обсягом товарообігу та прямих інвестицій. Так, за 8 місяців року двосторонній товарообіг зріс на 15% - до 5,4 млрд дол. Обсяг інвестицій в цілому станом на 1 липня поточного року склав понад 1,7 млрд дол. Наразі в Україні працюють понад 2 тис. німецьких підприємств. Під час недавньої зустрічі Глави Уряду з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель сторони домовилися поглиблювати співпрацю і забезпечити зростання обсягу взаємної торгівлі до 10 млрд дол. на рік.
Всі новини