За долю мого рідного народу, болить душа…

Події, що відбувались на зламі 2013 - 2014 років та відбуваються сьогодні, мають доленосне значення для України. Це справді, як було сказано у назві фільму про Євромайдан, була «Зима, що нас змінила». Адже для багатьох із нас Майдан став випробуванням, виміром людськості та гідності.
Сьогодні, 20 лютого 2015 року в смт.Томашпіль відбувся тематичний захід із вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Участь у вечері пам’яті взяли голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний та його заступники, заступник голови районної ради Валентина Залюбівська, Народний депутат України Іван Спориш,  керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій, сільські та селищні голови, громадськість району.
На початку зібрання хвилиною мовчання зі сльозами на очах томашпільчани вшанували пам’ять Героїв: солдата Віктора Саванчука, який загинув у липні 2014 року в зоні проведення АТО та ще одного захисника Батьківщини, нашого земляка, молодшого  лейтенанта, життя якого обірвалося  18 лютого 2015 року ГАВРИЛЮКА Ігоря Володимировича, а також  усіх воїнів національної гвардії, що поклали своє життя у боротьбі за свободу та незалежність України.
Зі словом до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Олександр Закорченний, заступник голови районної ради Валентина Залюбівська, народний депутат України Іван Спориш, які акцентували увагу на історичному значенні подій Революції гідності, що Майдан став для нас символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі, що за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі, молоді, сильні, ті, хто лише починав жити, наші «Ангели сьогодення», Небесна сотня.
Активним учасникам революції гідності, героям Майдану було вручено Подяки районної державної адміністрації та районної ради.
До  пам’ятної дошки,  де увіковічнена пам'ять  «Героїв  небесної сотні», учасники зібрання  поклали  гірлянду з живих квітів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини