Відбулась апаратна нарада

29 грудня 2014 року у залі засідань райдержадміністрації  о 8.30 год. перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Анатолійович Ставнійчук  провів апаратну нараду.
У роботі наради прийняли участь голова районної ради Лариса Анатоліївна Нароган, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники територіальних підрозділів, представники ЗМІ.
На початку наради  Віктор Анатолійович подякував керівникам служб району за організовану роботу з доставлення  діток-сиріт, діток, позбавлених батьківського піклування та  малюків з багатодітних і малозабезпечених сімей району в обласний український академічний музично-драматичний театр імені М.Садовського на обласне свято новорічної ялинки. Коротко підвів підсумок   подій минулого тижня  та ще раз зосередив увагу присутніх на заходах з обмеження використання електроенергії.
Згідно порядку денного про ситуацію із зайнятістю населення у районі та перспективний план роботи районного центру зайнятості у 2015 році доповіла присутнім  директор районного центру зайнятості  Н.Чижевська.
За 11 місяців 2014  року на облік в районному центрі зайнятості було взято 1130 осіб, що на 210 менше за відповідний період минулого року, а взагалі отримали комплекс соціальних послуг 2236 безробітних.
В даний час на обліку перебуває лише 597 осіб, які мають статус безробітного. За професійним складом серед безробітних громадян переважали громадяни, які займали робітничі професії, їх питома вага становила -44%, 28,9% - складали особи без професії, 28,0% - посади службовців.
За соціальним складом 54% - це жінки, 43% - молодь у віці до 35 років, а 30% - потребували особливого соціального захисту ( це інваліди, особи з місць позбавлення волі, жінки, що мають дітей до 6 років, тощо)
Однак, завдяки тісній співпраці служби зайнятості із соціальними партнерами з початку року забезпечено роботою 952 громадян, з них 9 безробітних організували власну справу завдяки отриманню з спеціального Фонду одноразову виплату допомоги по безробіттю.
І сьогодні рівень працевлаштування безробітних складає 42,6%.
Задля підвищення конкурентоспроможності безробітних на ринку праці та задоволення вимог роботодавців до претендентів на вакантні посади проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації за рахунок коштів нашого Фонду 311 безробітних. 
Протягом 2014 року до громадських та інших робіт тимчасового характеру районним центром зайнятості залучено 230 осіб. З Фонду та з місцевих бюджетів на організацію громадських робіт використано 55,8 тис. грн. Найбільше витратили кошти Томашпільська селищна, Вилянська, Липівська, Комаргородська, Паланська сільські ради.
В період з 1 березня по 30 листопада 2014 року до районного центру зайнятості звернулись за пошуком роботи 14 осіб з числа мешканців АР КРИМ та м. Севастополь, Донецької та Луганської областей, з них - отримали статус безробітного та призначено виплату допомоги по безробіттю - 8 особам, а 6 осіб - працевлаштовано.
Особлива увага приділялась соціально незахищеним категоріям громадян. Лише в цьому році за послугами до центру зайнятості звернулись 31 інвалід 3-ої групи та 1 інвалід 2-ої групи з питань працевлаштування Всього перебувало на обліку протягом 11 місяців 2014 року 62 особи з обмеженими фізичними можливостями, з них працевлаштовано 26 інвалідів , знято з обліку в зв'язку погіршенням стану здоров'я та отриманням права на пенсію 16 інвалідів.
Залишається актуальним питання молодіжного безробіття. На районному ринку праці молодь становить 38 % від загальної чисельності безробітних, зареєстрованих в центрі зайнятості. Лише з початку цього року статус безробітного отримали 466 осіб віком до 35 років. Працевлаштовано 289 осіб
З метою формування професійних намірів, організовано 26 уроків реального життя, в яких прийняло участь 658 учнів випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів, проводились акції «Випускник», презентації професій за участю Комаргородського ПАЛ та представників Уманського пед. Університету.
 
Продовжив нараду начальник Томашпільського районного управління юстиції С.Тихолаз, проінформувавши присутніх про роботу Томашпільського районного управління юстиції по сприянні  органам виконавчої влади, державним підприємствам, установам, організаціям у вдосконалені правової роботи та систематизації законодавства протягом 2014 року. Сергій Тихолаз  зокрема зазначив, що у звітному періоді було проведено 12 перевірок стану правової роботи в установах, організаціях, органах виконавчої влади. Із них 2 спільних перевірки із завідувачем сектором правового і кадрового забезпечення апарату Томашпільської райдержадміністрації. 
Перевірки проведено в:
- Управлінні Державної казначейської служби України у Томашпільському районі;
- Управлінні праці та соціального захисту населення Томашпільської райдержадміністрації;
- Відділі Держземагенства у Томашпільському районі;
- Управлінні агропромислового розвитку Томашпільської райдержадміністрації;
- Відділі з питань фізичної культури та спорту Томашпільської райдержадміністрації;
- Відділі цивільного захисту Томашпільської райдержадміністрації;
- Архівному відділі Томашпільської районної державної адміністрації;
- Томашпільській районній державній лікарні ветеринарної медицини;
- Відділі містобудування та архітектури райдержадміністрації;
- ДЗ "Лінійній лікарні" станції Вапнярка ДП "Одеської залізниці;
- Вапнярській дистанції колії №21 державного підприємства «Одеська залізниця»;
-Томашпільській райдержадміністрації.
 
Про проведення заходів з профілактики захворювання на грип та ГРВІ доповіла присутнім головний лікар районного медичного центру первинної медико – санітарної допомоги С.Семенюк.
Епідеміологічна ситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в Томашпільському районі на сьогодні є спокійною.
За три останні місяці в середньому зареєстровано близько 400 захворювань  на респіраторні інфекції, що складає  116 на 10 тисяч населення. Враховуючи епідеміологічний поріг для нашого району  це вдвічі нижча захворюваність, яка передує епідемії  (епідпоріг для району складає 230 на 10000 нас.).
Медичні заклади центру забезпечені достатньою кількістю антивірусних  та антибактеріальних  препаратів, жарознижуючих засобів для надання невідкладної допомоги.
Придбано 10 тест-систем на грип, зарезервовано маски, медрукавиці та деззасоби для проведення профілактичних заходів. 50 % меедпрацівників  щеплені від грипу. Здійснюється роз’яснювальна робота, проведено нараду з медпрацівниками мережі з питань профілактики та боротьби з грипом.
Продовжила розгляд питання  головний лікар центральної районної лікарні Олена Краківська, зазначивши, що стаціонари центральної районної лікарні наразі  підготовлені до роботи в епідемічний період.
Відділення анестезіології та інтенсивної терапії оснащене апаратами штучної вентиляції легень.  Відділення анестезіології та інтенсивної терапії, відділення невідкладних станів, інфекційне, дитяче, пологове забезпечені пульсоксиметрами. Три пульсоксиметри з двома датчиками (для дорослих і дітей, для дорослих і неонатальний) придбані в 2014 році  на суму 14100грн.
Придбаний  датчик для  пульсоксиметра  в  реанімаційне  відділення  на  суму 5400грн.
Порушено клопотання перед РДА та районною радою від  13.10.14р.про виділення коштів для створення додаткового запасу лікарських засобів та виробів медичного призначення. Виділено  40 тис. гривень,  на  які  придбано  наступні  лікарські  засоби  та  вироби  медичного  призначення:
Антибіотики   -  17 922 грн
Таміфлю (  противірусний  препарат) -  8  упаковок -  2000,75 грн
Інфузійні  розчини ,  жарознижуючі, 
Інші  лікарські  засоби  -  4884,15
Швидкі  тест  системи  діагностики  грипу А,В 10 шт  - 695,50 грн.
Деззасоби    32 упаковки  -  8544,80 грн.
Одноразові  маски  4088 шт. -  3852,80 грн.
Респіратори   70 шт.  -  2100 грн.
Передбачено перепрофілювання ліжок терапевтичного відділення для госпіталізації хворих у епідемічний період. Відпрацьований Алгоритм дій медичних працівників ЦРЛ на випадок виявлення хворих на грип та його ускладнення.
 
Про заходи, щодо забезпечення громадського порядку під час проведення новорічних та різдвяних свят, доповів присутнім заступник начальника громадської безпеки РВ УМВС у Вінницькій області В.Грабчак.
 З метою належної охорони громадського порядку та безпеки громадян під час проведення заходів з нагоди святкування Новорічних та Різдвяних свят, наказом МВС України Томашпільський райвідділ міліції переведено на посилений варіант несення служби. Також Томашпільським РВ УМВС України у Вінницькій області розроблено наказ від 23.12.2014 року № 588 про створення оперативного штабу, яким затверджено  робочу групу, що займатиметься збором, аналізом та передачею даних про стан правопорядку на території району. З особовим складом райвідділу проведено оперативну нараду, під час якої було націлено на працівників міліції на охорону хвойних насаджень та профілактику порушень обігу піротехнічних виробів у передноворічний період 2015 року. 
По закінченні наради перший заступник голови райдержадміністрації В.Ставнійчук коротко окреслив план роботи на поточний тиждень, та дав ряд усних доручень. Разом  з цим, висловив подяку директору НВК «Томашпільсьска ЗОШ І-ІІІ ст – гімназія» П.Антонишину та директору Томашпільського відділення КБ «Приватбанк» М.Асаулі за те, що НВК «Томашпільсьска ЗОШ І-ІІІ ст – гімназія» 1 із 12 шкіл області, учні якої минулого тижня стали випускниками  Бізнес Школи Юніор Банку (за програмою Приватбанку).
Голова районної ради Лариса Нароган  зазначила, що минулого тижня жителями району було зібрано гуманітарну допомогу - близько 10 тон різноманітних продуктів харчування,  які було  відправлено бійцям в зону АТО. 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини