Один у полі не воїн

  У Гнаткові проживає 1335 осіб дорослого населення, проте на загальні збори громадян прийшло лише 78 людей. Охарактеризувавши демографічну ситуацію в селі та проінформувавши про  виконання дохідної та видаткової частин бюджету, новообраний сільський голова Микола Басараба акцентував увагу присутніх на нагальних проблемах населеного пункту, планах та завданнях, що стоять перед сільською владою та громадою у 2016 році. Уже не один рік болючою для гнатківчан є ситуація з водопостачанням. От нещодавно вийшов з ладу водогінний насос. За словами Миколи Басараби, за сприяння керівництва ТОВ АК "Зелена долина", яке завжди відгукується на проблеми Гнаткова,  було придбано новий. "З дня на день насос буде до-ставлений та встановлений. Але необхідно подбати про запасний, на випадок поломки. Тому знову звертаємося за сприянням до землеорендарів", - зауважив сільський голова.  Крім того, він закликав сільчан вчасно сплачувати за спожиту воду, цінувати її та бути економнішими. 
  - Прикро, що наше село перетворюється на стихійне сміттєзвалище. Жителі викидають непотріб у най-ближчі лісосмуги та на узбіччя, а не у спеціально відведені місця.  Потребують розчищення і місцеві кладовища, тому до Великодня їх потрібно привести в належний стан, щоб нам не було соромно ні перед людьми, ні перед Богом, - наголосив Микола Басараба. 
  Тому очільник громади попрохав місцевих фермерів та керівників допомогти пальним для бензопил, а жителів закликав гуртом вийти на проведення заходів з благоустрою. Адже, як кажуть у народі: один у полі не воїн.
  Дільничний інспектор поліції Богдан Мартинюк розповів про криміногенну ситуацію у Гнаткові. Зокрема, він за-значив, що на території сільської ради було скоєно 24 кримінальних та 17 адміністративних правопорушень, виявлено та задокументовано 4 злочини, які стосуються наркоманії. На профілактичному обліку в Томашпільському відділенні поліції перебуває 8 гнатківчан. 
  Головний лікар Гнатківської дільничної амбулаторії ЗПСМ Олена Тріскач розповіла про роботу лікувального закладу, а директор місцевої школи Лариса Марущак ознайомила присутніх з буднями освітньої установи, поділилася планами на 2016 рік, щиро подякувала спонсорам та всім тим, хто не залишається осторонь шкільних проблем. Керівник місцевого сільгосп-підприємства Людмила Васільєва доповіла про співпрацю АК "Зелена долина" з Гнатківською громадою. 
  Участь у загальних зборах громадян взяли  заступник голови районної ради Лариса Нароган та директор АФ "Томашпільське" Ігор Павлюк, які відповіли на запитання жителів села. А хвилює гнатківчан об'єднання територіальних громад, боротьба зі стихійними сміттєзвалищами, якісне водопостачання, соціальний захист населення та ін.
  Лариса Нароган закликала громаду брати участь у різних конкурсах і проектах та залучати в такий спосіб кошти для розвитку села. Вона подякувала гнатківчанам за те, що вони завжди допомагали воїнам, які несуть службу в зоні проведення АТО. 
  Після зборів Лариса Анатоліївна відвідала Гнатківський реабілітаційний центр "Обрій" та подарувала вихованцям обіцяні дарунки та солодощі.
Олена СТАДНІК.
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини