Відбулися семінари-консультації Комаргороді та Колоденці

  Протягом першої половини березня в 12 громадах  Томашпільського району пройдуть семінари-консультації щодо можливостей самозайнятості. Данні заходи є продовженням інформаційної кампанії  в рамках проекту «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових та економічних інтересів представників особистих селянських господарств та покращення асортименту молочної продукції соціальної сфери Томашпільського району», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Томашпільською районною радою.
  1 березня відбулися семінари-консультації в селах Комаргород та Колоденка.
  Участь в семінарах взяли більше 70 представників особистих селянських та фермерських господарств, представники органів місцевого самоврядування та районного керівництва.
  Семінар розпочався із трансляції соціальних відеороликів про можливості само зайнятості.  По завершенню перегляду відео Лариса Нароган,  заступник голови Томашпільської районної ради презентувала учасникам проект, який впроваджує районна рада при фінансовій підтримці ЄС та  ознайомила з передумовами його впровадження.
  Андрій Заєць, завідувач лабораторії розведення тварин та інноваційних технологій у тваринництві розповів селянам про суть молочного кооперативу та основні аспекти догляду для поліпшення продуктивності ВРХ.
  Науковий співробітник інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Майа Мандрик висвітлила перед громадами інформацію про технології ручного та машинного доїння. А також надала рекомендації щодо виявлення найбільш поширених захворювань у корів.
  Слухачі семінару задавали фахівцям запитання про особливості осіменіння, рекомендації щодо годівлі і правильного доїння тварин. Але найбільш селян цікавили умови вступу до кооперативу, ціни на молоко та рекомендації щодо створення громадських пасовищ.
  Про юридичний захист та права членів кооперативу розповів головний спеціаліст, юрисконсульт з питань кадрової роботи АПК Томашпільського району Ігор Кондратов.
  Підсумки семінару та настановчі рекомендації сільським громадам висловила заступник голови Томашпільської районної ради Лариса Нароган.
  Для отримання додаткової інформації про проект, будь ласка,  контактуйте з:  пані Наталією Гижко, керівником проекту ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району»., e-mail: tommilkua@gmail.com, tel.: +38 (069) 7313569
 Загальна інформація:
Проект ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району» розпочав свою діяльність 12 вересня 2014 року. Термін реалізації проекту становить 30 місяців, а сума фінансування проекту складає більше як €477 тис. євро в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», з яких 90% коштів виділяє Європейський Союз, 10 % - Томашпільська районна рада у співробітництві з міжнародною ГО "Регіональний центр транскордонного співробітництва "Єврорегіон Дністер". Більш детально: www.tommilk.com та http://goo.gl/C9xg4r
 
 
 
Всі новини