Проект ЄС продовжує інформувати населення Томашпільського району

  Проект ЄС продовжує інформувати населення Томашпільського району про можливості самозайнятості та юридичний захід на ринку заготівлі молока.
  29  лютого відбулись семінари-консультації  про можливості само зайнятості  особистих селянських господарств в селах  Жолоби та Горишківка Томашпільського району в рамках проекту «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових та економічних інтересів представників особистих селянських господарств та покращення асортименту молочної продукції соціальної сфери Томашпільського району», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Томашпільською районною радою. 
  Не дивлячись на те,  що в цих громадах проживає по 263 та 363 людини, але у семінарах взяли участь близько 40 представників особистих селянських господарств, представники органів місцевого самоврядування.
  Розпочався семінар із презентації проекту Наталією Гижко, координатором проекту, що фінансується за підтримки ЄС. Згодом, учасникам було запропоновано переглянути соціальні відеоролики про можливості самозайнятості особистих селянських господарств, в яких показано можливі варіанти та переваги самозайнятості сільського населення, а також рекомендації щодо підвищення ефективності господарювання та збільшення прибутку. 
  Оскільки одним із заходів проекту є створення  обслуговуючого кооперативу, то не обійшла стороною Наталія Гижко і питання актуальності та можливостей кооперативної діяльності, аналізуючи досвід різноманітних вітчизняних та європейських кооперативів.
  Про підбір раціону харчування та рекомендації щодо заготівлі травосумішей і розробки громадського пасовища до громад доніс Андрій Заєць, завідувач лабораторії розведення тварин та інноваційних технологій у тваринництві, інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України.
  Мандрик Майя розповіла про критерії підбору високопродуктивних биків-плідників та використання штучного осіменіння для збільшення якості та продуктивності молочного поголів'я ВРХ.
  З юридичним обґрунтування суті кооперативу та його переваг перед громадами виступив Кондратов Ігор, юрист управління агропромислового розвитку райдержадміністрації.
  Малочисельні громади виявились активними та задавали багато запитань експертам,   на які мали можливість отримати ґрунтовну та доступну відповідь. Зокрема, запитання стосувалися рекомендацій щодо норм годівлі тварин, заготівлі кормів та використання посівних матеріалів. А також про можливості кооперативу зокрема, створення нових робочих місць.
 
 
Всі новини