Відбулася колегія обласної державної адміністрації за результатами діяльності у І кварталі 2016 року

  14 квітня, на базі Барського коледжу транспорту та будівництва Національного транспортного університету відбулося виїзне засідання колегії обласної державної адміністрації, присвячене підсумкам соціально-економічного розвитку Вінниччини за І квартал поточного року.
  У засіданні взяли участь очільники райдержадміністрацій та районних рад, керівники силових структур, департаментів та управлінь регіону, позаштатні радники голови ОДА. До роботи колегії долучився також голова обласної Ради Анатолій Олійник.
  Стартувало зібрання із приємної події: за дорученням Президента України керівники області вручили 7-ми вінничанам державні нагороди та Почесні грамоти Кабінету Міністрів України. Затим учасники засідання перейшли до розгляду питань порядку денного.
  Відкриваючи роботу колегії, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зауважив, що торік рішенням сесії обласної Ради була затверджена нова Стратегія розвитку Вінницької області до 2020 року. Згідно з цим документом було визначено 5 базових пріоритетів розвитку регіону, серед яких, за його словами, і комплекс позицій безпекового характеру.
  У контексті цього питання керівник ОДА інформував присутніх про заходи, що здійснюються в області у рамках територіальної оборони, відтак подякував очільникам районів за успішно проведені командно-штабні навчання, продемонструвавши учасникам засідання відеосюжет про хід тренувань. 
  «Це не просто мобілізація 460 людей. Це результат нашої роботи протягом останніх двох років, тому що все, фактично, починалося з нуля. І сьогодні ми можемо розраховувати, що в рамках питань територіальної оборони зможемо гідно стати як на захист кордонів України, так і дати відсіч тим викликам, які можуть виникати в силу низки обставин різного характеру», - підкреслив, коментуючи відео, Валерій Коровій. 
  Характеризуючи основні тенденції розвитку Вінниччини, голова облдержадміністрації відзначив, що на фоні інших регіонів України Вінницька область має досить позитивну динаміку і в питаннях промислового сектору (попри проблеми зі скороченням виробництва на Ладижинській ТЕС), і у сфері сільського господарства, і в розвитку інфраструктури.
  «В харчовій промисловості ми маємо динаміку приросту майже 12 %. По сільськогосподарському виробництву - більше 5 %, це один з найкращих показників. Мова йде по порівняльні величини до відповідного періоду минулого року», - повідомив Валерій Коровій. 
  Позитивна динаміка, за словами очільника Вінниччини, і за обсягами виконаних будівельних робіт: більше 40 % до минулого року, причому забудовники почали вкладати кошти в інженерні комунікації. «Це дуже добре, адже це створює передумови для будівництва житла, промислових об’єктів та руху вперед», - підкреслив керівник ОДА.
 
Всі новини