Відбулось засідання державної надзвичайно-протиепізоотичної комісії.

  Сьогодні о 16:00 годині в малому залі районної державної адміністрації під головуванням  першого заступника голови районної державної адміністрації Віктора Ставнійчук відбулось засідання державної надзвичайно-протиепізоотичної комісії. 
  Заслухавши  та обговоривши інформацію начальника відділу  державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Томашпільському районі - Мороз О. М. «Про ситуацію з отруєнь грибами в Україні та Вінницькій області та проведення заходів профілактики отруєнь грибами серед населення Томашпільського району на літньо-осінній період 2016 року » Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Томашпільській районній державній адміністрації вирішила:
 
1. Інформацію начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Томашпільському районі Мороз О.М. «Про ситуацію з отруєнь грибами в Україні та Вінницькій області та проведення заходів профілактики отруєнь грибами серед населення Тоашпільського району на літньо-осінній період 2016 року» прийняти до уваги.
2.Затвердити «Комплексний план по проведенню заходів профілактики отруєнь грибами серед населення Томашпільського району на літньо-осінній період 2016 року».
3.Управлінню Держпродспоживслужби в Томашпільському районі: проводити широку роз’яснювальну роботу серед населення з питань профілактики отруєнь грибами через засоби масової інформації (преса, радіо)
4.Головному лікарю Томашпільської ЦРЛ, головному лікарю Томашпільського РЦ ПМСД: забезпечити наявність в лікувально-профілактичних закладах, медичних пунктах навчальних та оздоровчих закладів необхідних засобів першої медичної допомоги. Проводити серед населення роз’яснювальну роботу з питань профілактики отруєнь грибами. 
5. Районному управлінню МВС : вжити заходи по недопущенню торгівлі в невстановлених місцях, стихійних ринках і автотрасах.
6. Районному відділу освіти : забезпечити проведення в навчально-виховних закладах тематичних занять з питань профілактики отруєнь грибами та заборонити збирання грибів дітьми, забезпечити знищення на території  підпорядкованих закладів дикорослих грибів, отруйних рослин.
7 .Районному державному лісництву : сприяти Держпродспоживслужбі в проведені роз’яснювальної роботи серед населення, залучити до цієї справи працівників лісової охорони.  
8. Районному споживчому товариству не допускати на ринках торгівлі грибами, як це передбачено санітарно-ветеринарними правилами.
9.Головному лікарю Томашпільської ЦРЛ, головному лікарю Томашпільського РЦ ПМСД : вчасно повідомляти про випадки отруєння грибами управління Держпродспоживслужби в Томашпільському районі
10.Секретарю комісії Озеранській Г.П. в триденний термін довести дане рішення до всіх зацікавлених установ і організацій.
11.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Грабчака П.О.
 
 
 
Всі новини