Відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

Сьогодні в малому залі засідань Томашпільської районної державної адміністрації  о 11.00 год. відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.  Участь у зібранні взяли  перший заступник голови районної державної адміністрації В.А.Ставнійчук, в.о. начальника відділу за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Томашпільському районі О.О.Мороз.,  керівники управлінь та відділів РДА. Питання, що розглядалось на засіданні, стосувалось випадку сказу кішки в с. Кислицьке Томашпільського району. 
Заслухавши та обговоривши інформацію в.о.начальника управління Держпродспоживслужби в Томашпільському районі Грабчака П.О. Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Томашпільській районній державній адміністрації
Вирішила:
1. Визнати епізоотичну ситуацію по сказу тварин в районі такою, що вимагає проведення невідкладних додаткових заходів.
2. Ввести карантинні обмеження по сказу собаки в с. Кислицьке Томашпільського району Вінницької області та прилеглих угіддях в радіусі 5 км, встановити загрозливу зону в радіусі 10км (с. Паланка, с.Комаргород, с.Колоденка ) Томашпільського району Вінницької області.
3. Користувачам мисливських угідь, районному УТМР, районному державному лісництву на великих територіях одночасно провести заходи щодо підтримання оптимальних розмірів щільності популяції червоної лисиці в межах 0,5 - 1 гол. на 1000 га угідь, незалежно від термінів полювання. При проведенні відстрілів лисів, паталогічний матеріал (голови) доставляти в місцеві установи державної ветеринарної медицини для подальшого їх дослідження на сказ в обласній державній лабораторії ветеринарної медицини. Доступними методами провести боротьбу з бродячими собаками і котами в мисливських угіддях та населених пунктах.
4. Управлінню Держпродспоживслужби в Томашпільському районі, користувачам мисливських угідь, районному УТМР заборонити промисловий та ліцензійний відстріл диких тварин у неблагополучному пункті та загрозливій зоні на період карантинних обмежень.
5.Органам місцевого самоврядування разом з органами управління внутрішніх справ, комунальних служб, Радою мисливців та рибалок періодично проводити заходи по знешкодженню (відлову,) бродячих, безпритульних собак і котів на адміністративних територіях.
 
 
 
 
Всі новини