Провели в останню путь загиблого в ООС Павла Біліка

19 жовтня 2018 року Томашпільщина  попрощалась з  земляком,  Героєм Батьківщини, 38-річним Павлом Біліком, який загинув 16 жовтня  під час виконання бойових завдань у зоні ООС.
 
Білік Павло Пантелейович, народився 29 липня 1980 року в с. Костичани Новоселицького району Чернівецької області. 
З 1986 по 1995 рік навчався в Драницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, де отримав неповну середню освіту. 
З 1998 по 2000 рік проходив службу в Збройних Силах України. 
З 2001  по 2004 рік працював в Державній службі охорони при УМВС Чернівецької області на посаді охоронника. 
У вересні 2008 року переїхав на постійне місце проживання в смт Томашпіль Вінницької області. 
З 2009 по 2017 рік працював в КП «Томашпільводоканал».
Павло ніс службу за контрактом у військовій частині А 0666, 28-ої окремої мотопіхотної бригади. 16 жовтня 2018 року від кулі снайпера трагічно загинув  біля міста Мар’їнка  Донецької області.
 
 Прощалися з солдатом  на подвір’ї батьківської хати у селищі Горишківське та під час  траурного мітингу на центральній площі селища. 
Біля пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України»  зібралася велелюдна громада, яка із державними прапорами, вінками та квітами, тугою в серці та сльозами на очах прийшла провести в останню дорогу свого Героя. Болю та сліз не стримував ніхто. Прощалися із Героєм його найрідніші люди, сусіди та односельчани,  друзі, десятки вдячних краян та бойові побратими, які прийшли віддати шану своєму землякові.
 
Слова співчуття рідним загиблого під час траурного мітингу висловили голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, голова Томашпільської об’єднаної територіальної громади  Валерій Немировський,  депутат Верховної ради України  Іван Спориш, капелан 28-ї окремої мотопіхотної бригади Олег Заболотний, військовий комісар Томашпільского районного військового комісаріату  Роман Гончарук, голова громадської організації «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір та інженер КП «Томашпільводоканал» Володимир Маркітан.
«Живим коридором пам’яті»  провели томашпільчани Героя головною вулицею селища до місця його останнього спочинку. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини