Під час призначення житлової субсидії одноразова державна допомога на утримання молодняка ВРХ до сукупного доходу не враховується

10 вересня 2018 року  під час апаратної наради в ОДА директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук поінформував про реалізацію в області регіональної програми підтримки аграрного сектору.
 
За його словами, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107 (зі змінами) в Департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації здійснювався другий в поточному році прийом документів від органів місцевого самоврядування області стосовно дотації фізичним особам за утримання ними молодняку ВРХ до 13-ти місячного віку. Сільські ради прийняли документи від 9075-ти фізичних осіб, які утримують 15643 голови молодняку ВРХ . Загальна сума дотації складає – 12 млн. 772,9 тис. грн.
 
Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів станом на 1 вересня прийнято відомості від сільських (селищних) міських рад та об’єднаних територіальних громад, які включають понад 9 тис. отримувачів даної дотації і вирощують 15,6 тис. голів молодняка.  Загальна сума нарахованої дотації по області становить 12,7 млн. грн. 
 
Відповідно до п.10 Постанови Кабінету Міністрів України № 848 від 21.10.1995 р. із змінами та доповненнями від 01.05.2018 р. під час призначення житлової субсидії одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності до сукупного доходу не враховується.
 
Що стосується часткового відшкодування витрат за придбані установки індивідуального доїння та/або холодильні установки з обласного бюджету, то від початку року  документи надійшли від 608 фізичних осіб на загальну суму 2566,0 тис. грн., виплачено відшкодування 444 фізичним особам на суму - 1632,5 тис. грн.
Всі новини