Перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук взяв участь у засіданні колегії Департаменту ЖКГ, енергетики та інфраструктури ОДА

Сьогодні, 23 січня, у приміщенні Департаменту ЖКГ, енергетики та інфраструктури ОДА відбулось засідання колегії з розгляду питання «Про підсумки роботи житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури області за 2018 рік та визначення пріоритетних напрямків та завдань на 2019 рік».
У заході взяли участь: заступник голови обласної державної адміністрації Василь Броварник, директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков, члени колегії профільного департаменту, заступники голів райдержадміністрацій та міські голови міст обласного значення, голови об’єднаних територіальних громад, представники Державної інспекції з енергетичного нагляду в Південно-Західному регіоні, керівники підприємств житлово-комунального господарства регіону та представники Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області. Від нашого району участь у засіданні взяв перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук.
На початку засідання Василь Броварник акцентував увагу присутніх на  ключових пріоритетах розвитку області та відмітив результати напрацювань за різними галузями, торкнувшись реформи децентралізації. «На сьогодні триває робота у напрямку реформи децентралізації. Зокрема, нещодавно було представлено Проект перспективного плану формування територій громад області, який передбачає створення 68 ОТГ в регіоні. Проект перспективного плану також було погоджено під час засідання робочої групи Мінрегіону з опрацювання перспективного плану формування територій громад Вінницької області, що також є однією з пріоритетних складових напрацювання засад зведеного Перспективного плану розвитку регіонів України на період 2019 – 2021 роки», - зауважив Василь Броварник.
Також заступник голови ОДА розповів присутнім про ключові аспекти розвитку області протягом 2018 року, включаючи введення в експлуатацію нових об’єктів, модернізацію лікувальних закладів, початок будівництва 14 амбулаторій у сільській місцевості, проведення заходів з благоустрою територій тощо. Під час засідання Василь Броварник акцентував увагу присутніх на поточних завданнях, спрямованих на забезпечення телемедицини в області, підвищення рівня безпеки дорожнього руху, вдосконалення проектів з облаштування сміттєсортувальних комплексів з урахуванням можливостей вторинної переробки твердих побутових відходів, розвитку енергетичної галузі в області тощо.
Під час засідання заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Тетяна Бурковська доповіла про підсумки розвитку житлово-комунальної галузі області у 2018 році та відзначила ключові завдання на 2019 рік. 
Під час засідання значна увага була приділена санітарному стану, впровадженню заходів з переробки ТПВ, впорядкуванню місць видалення відходів. За словами Тетяни Бурковської, на кінець 2018 року роздільний збір твердих побутових відходів було запроваджено у 74 населених пунктах області, що вдвічі більше за показник 2017 року.
Під час засідання заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Віктор Данильченко поінформував про діяльність транспортної сфери у 2018 році та ключові перспективи розвитку галузі. 
Про підсумки діяльності оперативно-диспетчерського центру для координації роботи перевізників області  розповіла заступник начальника управління транспорту, енергетики та зв’язку – начальник відділу транспорту профільного департаменту ОДА Лариса Король. 
Під час засідання начальник управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області Олексій Соколовський надав докладну інформацію про стан виконання автомобільними перевізниками законодавства про автомобільний транспорт, а також про заходи з безпеки перевезень пасажирів і вантажів. 
Підбиваючи підсумки засідання колегії, Василь Броварник наголосив на важливості значення результатів роботи за різними напрямками розвитку галузі житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури в області.
 
 
 
 
 
Всі новини