Хто стукає, тому відкривають

  Минулого тижня у Пеньківському сільському клубі ніде було яблуку упасти - здається все село прийшло заслухати звіт сільського голови Марії Петрончак  про зроблену роботу у минулому році. Перед початком виступу усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять померлих односельчан, героїв Небесної сотні, мирних жителів та бійців, які полягли на сході нашої країни.
  Керівник громади подякувала односельчанам за те, що у такий непростий час вони все ж знаходять змогу й допомагають матеріально воїнам-захисникам. 
  Одним із пріоритетних завдань сільської ради, - зазначила Марія Петрончак, - є покращення роботи закладів соціально-культурного призначення: клубу, бібліотеки, дитячого садочка "Дзвіночок" та ФАПу. 
Завдяки злагодженій роботі сільчан у 2015 році всі установи села та прилеглі до них території знаходяться в належному стані. Розчищено кладовище, яблуневу смугу, наведено лад біля пам'ятника В. Чепурнову.  Тому Марія Петрончак звернулася з проханням до земляків, аби ті привели в належний стан вулиці та домогосподарства. Адже у минулому році Пеньківка зайняла третє місце в районі у конкурсі з благоустрою населених пунктів, за що була нагороджена Грамотою та грошовою винагородою у сумі 1000 грн. За ці кошти закуплено світильники для вуличного  освітлення. Щиро подякувала Марія Василівна й керівництву СТОВ "Кряж і К", яке не стоїть осторонь проблем села. Товариством постійно надається допомога - вапно для побілки приміщень закладів соціальної сфери та дерев, доставка води до яблуневої смуги, вивезення сміття з кладовища, фарба для косметичного ремонту пам'ятника загиблим воїнам-односельчанам. Також завдяки сільгосппідприємству ремонтуються дороги, надається транспорт для ввезення жорстви, у зимовий період розчищаються дороги по селі, а райатодором - до села. Дякувала очільник громади виконавчому директору СТОВ "Кряж і К" Олександру Войтенку та керуючому виробничим під-розділом с. Пеньківка Василю Скоруку за те, що надають транспорт для завезення дров у дитячий садочок, сільську раду, одиноким громадянам села.
  Та залишається найболючішою проблемою для пеньківчан - стан дороги від Томашполя до села. Не кращий стан доріг і по селу. Торік вдалося частково зробити поточний ремонт дорожнього покриття по вул. Лісовій, Жовтневій. 
  Щороку наша територіальна громада бере участь в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Цього року ми також написали проект на тему "Коли в селі погана дорога - сміх від людей і гріх від Бога",- зазначила Марія Петрончак. 
  Продовжено роботи з реконструкції вуличного освітлення. Освітлено вулиці Комсомольську, частково Гагаріна, а цьогоріч продовжаться роботи по вулиці Чепурнова. 
 Завдяки своїй згуртованості пеньківчанам разом з дільничним інспектором поліції Артуром Вознюком вдалося у минулому році досягти позитивної динаміки у забезпеченні громадського порядку. На території населеного пункту не скоєно жодного кримінального злочину. Проте, як повідомив начальник відділу поліції у районі Віталій Стахов, почастішали випадки шахрайства і тому попередив жителів бути досить уважними й при виявленні незнайомих або підозрілих осіб, що пропонують якісь послуги, повідомляти правоохоронні органи. 
  Далі, як передбачалось порядком денним зборів, були запитання від місцевих жителів. Найбільше їх турбують низькі ціни на молоко, земельні відносини, місце під пасовищем, стан доріг та майбутня доля приміщення школи тощо. Тому, всі ці та інші питання були внесені у рішення загальних зборів, над виконанням якого і працюватиме сільська рада у цьому році. 
  Перед присутніми також виступили заступник голови районної ради Лариса Нароган, начальник апарату райдержадміністрації Віктор Калась, виконавчий директор СТОВ "Кряж і К" Олександр Войтенко. 
  Лариса Нароган подякувала своїм виборцям за підтримку політичної сили, яку вона представляє, та всім присутнім - за небайдужість й активність, за те, що вони відстоюють свою думку й обговорюють проблемні питання, адже, хто стукає, тому відкривають.
Олена СТАДНІК.
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
Всі новини