Правила поведінки на водоймах

Томашпільський РС  нагадує декілька нескладних для виконання правил поведінки на водоймах. Купаючись, не варто запливати за огороджувальні буї, залізати на технічні, попереджувальні знаки та інші предмети. Аби уникнути травматизму, не підпливайте до веслових човнів, а також не стрибайте у воду із плавзасобів, не пристосованих для цього споруд та в місцях, де невідомі глибина та стан дна водойми. Небезпечно організовувати ігри на воді, пов’язані із пірнанням, захватом тих, хто купається.
Практика засвідчує: найчастіше до трагедій призводить елементарна недбалість, нехтування безпекою та вживання спиртних напоїв під час купання та риболовлі, а також купання у невстановлених місцях, на необладнаних пляжах.
Як свідчить статистика, переважна більшість трагедій на воді трапляється саме влітку, коли триває купальний сезон.
Тим, хто збирається на відпочинок до водойм, необхідно пам’ятати: категорично заборонено купатися в незнайомих місцях, обирати для відпочинку безпечно лише спеціально обладнані пляжі, там, де є рятувальні служби. Температура води для купання повинна бути не менше 18 0С. Варто утримуватися від далеких запливів та пам’ятати, що переохолодження – одна з основних причин трагедій на воді.
Не заходьте у воду напідпитку, уникайте водойм зі швидкою течією. Варто особливо пильнувати за дітьми – їхня поведінка на воді непередбачувана.
Дотримання цих нескладних правил є запорукою гарного відпочинку та приємних спогадів про нього.
 
Фахівець СЗЗ з ПНС у Томашпільському районі
ГУ ДСНС України у  Вінницькій області
лейтенант служби цивільного захисту
Якубовський Дмитро
 
Всі новини