Професійне навчання операторів котельні та машиністів (кочегарів) котельні

З розвитком опалювального обладнання і застосуванням нових видів палива, сучасний ринок праці все більше потребує високої професійності кадрів, а роботодавці віддають перевагу кваліфікованим робітникам.
Щороку напередодні опалювального сезону державна служба зайнятості організовує професійне навчання безробітних за професіями «оператор котельні» та «машиніст (кочегар) котельні».
Незважаючи на пандемію COVID-19, не став винятком й поточний рік. Працівниками Томашпільської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості проведено робочі зустрічі з керівниками Вапнярської та Томашпільської об’єднаних територіальних громад з метою з’ясування необхідної кількості кваліфікованих кадрів, щоб вчасно розпочати опалювальний сезон.
Враховуючи потреби ринку праці Томашпільського району, на базі Сумського ЦПТО ДСЗ з 29.09.2020 року вже підвищили кваліфікацію та здали професійний іспит 15 машиністів (кочегарів) котельні з числа безробітних Томашпільської районної філії Вінницького ОЦЗ.  До 12.10.2020 року ще пройдуть навчання та підвищать кваліфікацію 15 машиністів (кочегарів) за напрямком «Дотримання правил безпечного ведення робіт під час експлуатації обладнання, що працює під тиском на твердому паливі» та 10 операторів котельні за напрямком «Дотримання правил безпечного ведення робіт під час експлуатації обладнання, що працює під тиском на газоподібному паливі».
Після успішного проходження навчання безробітні отримають допуск до робіт з опалювальним обладнанням та з початком опалювального сезону  зможуть влаштуватись на роботу за фахом.
Всі новини