Урочиста нарада з нагоди Дня будівельника в Мінрегіоні

6 серпня у Міністерстві розвитку громад та територій України відбулась урочиста нарада з нагоди Дня будівельника під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, за участі заступника Керівника Офісу Президента України, членів Кабінету Міністрів,  депутатів Верховної Ради, представників будівельної галузі, професійних і громадських організацій та об’єднань.
«Будівельна галузь є важливою складовою економіки України. Вона приносить вагому додану вартість і створює тисячі нових робочих місць. Завдяки зусиллям будівельників та інвестиціям, які вони роблять в економічну стабільність, Україні сьогодні простіше проходити кризові часи. Вдячний вам за те, що в непрості часи виконуєте свою роботу та здаєте в експлуатацію нові об’єкти. Це те, що розвиває нашу державу, і лишиться в Україні для наступних поколінь», – зазначив Прем’єр-міністр, вітаючи присутніх з професійним святом.
Презентуючи стан реалізації Програми Президента «Велике будівництво», Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що Програма «Велике будівництво» – це важливий  інструмент регіонального розвитку. «Саме будівництво є тим важливим вектором розвитку, який здатен подолати кризу в країні та закласти міцний фундамент майбутнього. Історія вже неодноразово доводила –  під час кризи треба будувати. Це допоможе зшити країну якісними дорогами, згуртувати регіони завдяки повітряному сполученню та більш розвиненій мережі інфраструктурних об’єктів», – наголосив Міністр.
З вітальним словом виступили заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та Президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.
Кирило Тимошенко наголосив, що минулого року Президент України  поставив амбітну ціль – відбудувати країну. Програма «Велике будівництво» – це дійсно великий проєкт, який розвиватиметься з кожним роком. «Я дякую всім, адже кожен з вас, незалежно від того, чи це будівельна компанія, міністерство або місцева влада, бере участь у відбудові країни», – сказав він.
Андрій Клочко зазначив, що «будівельна галузь має величезне значення для людей, з одного боку, вона забезпечує українцям  комфорт, затишок і буквально дах над головою. З іншого – сприяє розвитку інших, суміжних галузей економіки. Коли працюють будівельні крани, отримують замовлення металурги, нафтохіміки, транспортники – всього понад три десятки галузей».
Владислав Криклій подякував будівельникам за реалізацію програми Президента «Велике будівництво» і привітав з прийдешнім професійним  святом: «Дороги і мости будують, щоб об’єднувати людей. Дякую будівельникам за роботу і за те, що об’єднуєте людей»
З нагоди професійного свята за вагомий особистий внесок у розвиток будівельної галузі, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм фахівцям міністерства вручили нагороди та відомчі відзнаки від Кабінету Міністрів України та Міністерства розвитку громад та територій України.
 
Міністерство розвитку громад та територій України
 
Всі новини