ПРИВІТАННЯ ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ І МОВИ

«Мова – це душа народу, 
а народ без мови – не народ»
 
                    Володимир Сосюра
 
Сьогодні наша країна відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлене указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.
Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. Однак найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова – його найбільша духовна цінність, його суть і основа буття.
Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу; найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність! Маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших і найкрасивіших мов світу. Це свято спрямоване на підтримку мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства і краси.
Багатство мови зберігається у незліченній кількості чудових українських пісень, у думах і казках, у віршах і творах, у живій розмовній мові. Наше завдання - берегти цей неоціненний дар, примножувати його, не забувати та щиро любити.
Варто пам’ятати, що грамотно володіти державною мовою – це обов’язок справжніх українців, які вболівають за державу, за її цілісність і духовну міць.
Вітаю з Днем української писемності та мови. Бажаю всім утверджувати рідну мову, дбати, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців. Нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом.
Щастя вам, добра, нових здобутків на славу нашої землі!
 
Голова районної державної адміністрації
Олександр ЗАКОРЧЕННИЙ
 
Всі новини