Недопустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин

З початку поточного року і по цей час, незважаючи на карантин, продовжується спільна робота служби зайнятості Томашпільської філії  з територіальними органами Держпраці щодо відвідувань роботодавців, які провадять свою діяльність у галузях оптової, роздрібної торгівлі та будівництва.
З липня місяця цього року заплановано охопити відповідними заходами  сільське господарство, транспорт та кур’єрську діяльність. Проведення спільних дій спрямовано на неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, зокрема, шляхом безпосередніх візитів до них.
Так, 01 липня 2020 року, під час відвідування роботодавців району, котрі здійснюють свою діяльність у сфері сільського господарства  СТОВ «Зелений клин», ФГ «Агат Поділля», СТОВ «Липівка», ПП «Фатіма-Агро», ПП «Росинка-Агро» фахівець Томашпільської філії разом з інспектором з Держпраці  провели інформування   про необхідність дотримання вимог законів України «Про зайнятість населення», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», «Про оплату праці», Кодексу законів про працю України тощо. Під час візиту, з’ясовано, що всі робітники працюють офіційно і всі задоволені, адже офіційно працевлаштовані працівники – це згуртований, злагоджений колектив із постійних, надійних, творчих та ініціативних особистостей, в якому всі працюючі спрямовуватимуть свої зусилля на покращення кінцевого результату роботи і збільшення прибутків. Також було роз’яснено працюючим, що зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України, кожна застрахована особа має можливість контролювати свою зарплату та майбутню пенсію, перевіряти факт сплати внесків та суму, з якої вони перераховуються.
Робота по легалізації буде продовжуватися не тільки офіційними візитами, але й також через місцеві засоби масової інформації. Відповідна тематика висвітлюється на інтернет-порталах засобів масової інформації, Фейсбук-сторінках РДА, Томашпільської та Вапнярської ОТГ.
Інформаційна кампанія з детінізації зайнятості триває…
 
Начальник відділу взаємодії з роботодавцями 
Томашпільської районної філії Вінницького ОЦЗ 
Алла ПИЛИПЧУК
 
 
 
 
Всі новини