Відбулась атестація НВК «Вербівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад”

 
На  підставі наказу відділу освіти Томашпільської районної державної адміністрації від 30.09.2016 року № 193    навчально-виховний комплекс «Вербівська  загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Томашпільської районної ради Вінницької області  визнано атестованим і підтверджено право надавати  освітні послуги відповідно до державних стандартів .
У ході державної атестації НВК «Вербівська ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ» встановлено, що педагогічний колектив закладу забезпечує на належному рівні реалізацію державної політики в галузі освіти, виконання вимог чинного законодавства. Заклад функціонує в стабільному режимі. Школа надає доступну освіту у відповідності до державних стандартів певного освітнього рівня.
За НВК закріплено 2,1 гектара землі (відповідно до довідки, виданої Вербівською сільською радою). Територія НВК  огороджена частково. Бетонна огорожа та забор  побілено та пофарбовано.
Проектна потужність  НВК  розрахована на 220 учнів та 20 місць дошкільної групи, кількість навчальних приміщень згідно з проектом – 19. Але з малою наповнюваністю класів використовуються не всі приміщення.  В  2016-2017  навчальному  році  в  НВК укомплектовано 3 класи, в яких навчається  15  учнів, решта  учнів – на індивідуальній формі навчання. В  ДНЗ  виховується 12 вихованців, в школі І ступеня - 16 учнів, ІІ ступеня - 12 учнів . Працює  22 працівника.
НВК розміщений у п’яти будівлях, які здані в експлуатацію у 1928 та 1970 роках. Будівлі забезпечують всі необхідні умови для навчально-виховного процесу, відпочинку та організації харчування.     
Навчальний корпус № 1 на даний момент не використовується. 
В корпусі № 2 розміщено кабінет математики та інформатики,  кабінет обслуговуючої праці, актову залу, бібліотеку, музейну кімнату, світлицю, кабінет директора та вчительську.
В навчальному корпусі № 3 розташовані 4 кабінети : української мови та літератури, біології та географії,  історії та зарубіжної  літератури. 
Шкільна їдальня розміщена в приміщенні  навчального корпусу  № 3. Наявне в шкільній їдальні  технологічне обладнання: бойлер з гарячою проточною водою, діє централізована система водопостачання, холодильник, м’ясорубка , вага, електроплита. Працює каналізація.
Спортивна кімната  та майстерня  розміщені в навчальному корпусі № 4 та ізольовані від навчальних класів-кабінетів.
В навчальному корпусі № 5 розташовані кабінети початкових класів, їдальня для дошкільнят, кімната для занять, ігрова , спальня та  внутрішній туалет, спортивна кімната.
Приміщення дитячого садка було реконструйоване у 1985 році. Складається з однієї будівлі. Стан збереження будівлі задовільний, приміщення в цілому задовольняють державні санітарні норми.    
В 2016 році НВК став переможцем   тринадцятого  обласного  конкурсу проектів розвитку територіальних громад з проектом «Спортивне життя і гарне тепло засіє у душах дитячих добро».  Завдяки  виграному проекту   влітку  було проведено капітальний ремонт  корпусу  № 5, де було замінено 17 енергозберігаючих вікон, 3 пластикових дверей та переобладнано  приміщення басейну в спортивну кімнату, збудовано нову  веранду.
Щорічно силами обслуговуючого персоналу, вчителів, фінансової підтримки батьківської громадськості та СТОВ «Кряж і К» проводиться поточний внутрішній та зовнішній ремонт.    
Територія  НВК завжди в доброму стані. Вона  озеленена. Є насадження фруктових та декоративних дерев. Квітники нараховують десятки видів квітів, які дібрані так, щоб забезпечувати цвітіння впродовж всього весняно-літнього та осіннього періодів.
 Площа приміщень , задіяних для проведення навчальних занять, становить 1303 м.
 У закладі наявні 6 персональних комп’ютерів: 6 ПК встановлено в кабінеті ІКТ у складі навчально-комп’ютерного комплексу (5+1), один з яких   використовується адміністрацією закладу. На комп’ютерах встановлено системне (операційна система Windows) та службове програмне забезпечення, необхідне для навчання курсу інформатики згідно вимог програми. В комп’ютерному класі є  доступ до мережі Інтернет.
НВК має власну  електронну адресу verbovazosh@ukr.net та веб-сайт http://verbova.ucoz.ru.
Вивченням відповідності документації, в тому числі фінансової, вимогам законодавства встановлено, що в основному, дотримано єдині нормативні вимоги щодо ведення ділової документації.
У закладі створено умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі дітей-інвалідів.
 Позашкільною  освітою в НВК «Вербівська ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ» охоплено всіх учнів , які займаються в 6  шкільних  гуртках, зокрема:  «Олімпійці»( керівник  Юрій В.В.) , «Самоцвіти»(керівник Вихованець Л.В.),  «Світлофор»  (керівник Сільніцька Т.М.) ,«Дивослово» ( керівник Красноштан Л.І.),«Юні географи»  ( керівник Томко Ю.М.) . 
Налагоджена співпраця педагогічного колективу з батьківською громадськістю.
У ході вивчення ролі навчального закладу в житті територіальної громади, встановлено, що між НВК та Вербівською  сільською радою налагоджено партнерські зв’язки.    
Забезпечення тісного взаємозв’язку НВК  з органами місцевого самоврядування здійснюється, перш за все, через участь членів педагогічного колективу в представницьких органах. Так, вчитель початкових класів Вихованець Л.В., вихователь Варич М.В. та прибиральниця Грибанова С.В.  є депутатами сільської ради, а вчитель історії Сільніцька Т.М. –  член виконавчого комітету.
 Авторитет НВК  в селі є позитивним.
 
Відділ освіти Томашпільської РДА
 
Всі новини