Важливо повернути громадянам віру у справедливість – Глава держави

Президент України Володимир Зеленський вважає, що повернення громадянам України відчуття справедливості є настільки ж важливим завданням для влади, як і робота над економічним зростанням, і цього можливо досягти шляхом подолання корупції та покарання злочинців, незалежно від їхнього статусу.
 
«Не менш важливе повернення громадянам віри у справедливість шляхом подолання багаторічної корупції, завдяки політичній волі та створенню незалежних правоохоронних, антикорупційних і судових органів», – сказав Глава держави під час виступу на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, що триває в Мистецькому арсеналі у Києві.
 
Глава держави зауважив, що в цьому питанні його мотивують прогнози скептиків, які не вірять у можливість досягнення мети.
 
«Ми дуже сподіваємось на наших недругів і постійних скептиків. Вони кажуть, що в Україні це неможливо. І це чудово, що вони таке кажуть. Бо у нашої команди з’являється дуже гарна традиція: що більше у нас не вірять, то краще у нас виходить. Так було з президентськими виборами, з парламентськими. Так було з розпуском Верховної Ради, зі зняттям депутатської недоторканності. Так буде і з подоланням корупції», – зазначив Володимир Зеленський.
 
Президент України підкреслив: «Щастя – це бачити злодія на нарах, а не на Мальдівах».
 
Відповідаючи на запитання під час панельної дискусії, Глава держави нагадав, що нова влада вже зробила низку кроків для подолання корупції в Україні. Так, був призначений новий Генеральний прокурор, відбувся перезапуск прокуратури, Служби безпеки України, а 5 вересня почав роботу Вищий антикорупційний суд. Для його ефективного функціонування Верховна Рада розглядає законопроект, ініційований Президентом, що зосередить суд виключно на топ-корупції та допоможе уникнути блокування його роботи.
 
Він також додав, що здійснюється перезавантаження Антимонопольного комітету, ухвалюються закони, які послаблять тиск на бізнес.
 
Володимир Зеленський зазначив, що багато хто вважає кроки його команди надто швидкими. «Справді , зараз багато людей кажуть, що ми дуже швидко запускаємо антикорупційні органи. Я думаю, що тут можна дозволити собі помилки, якщо ти хочеш дуже швидкий, правильний результат», – резюмував Президент.
Всі новини