Управління праці та соціального захисту населення Томашпільської райдержадміністрації застерігає!

Управлінняпраці та соціального захисту населення Томашпільської райдержадміністрації доводить до відома та реагування інформацію Міністерства розвитку громад та територій України:
27 липня 2020 року близько 14 години 30 хвилин у м. Харків на проспекті Гагаріна, 354 під час виконання ремонтних робіт у каналізаційному колекторі (Міські очисні споруди водовідведення №2 Комплексу Харків водовідведення) внаслідок отруєння парами газів загинуло чотири особи.
З метою запобігання виникнення подібних нещасних випадків на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства пропонуємо в межах повноважень вжити вичерпних заходів реагування, у тому числі:
- забезпечити здійснення постійного контролю за дотриманнями працівниками вимог охорони праці, пожежної безпеки, а також трудової та виробничої дисципліни;
- не допускати до виконання робіт працівників, які не пройшли в установленому порядку медичних оглядів, навчання, інструктажів і перевірки знань з питань охорони праці;
- не допускати виконання робіт у замкнених просторах без постійного контролю в них повітряного середовища, без засобів колективного та індивідуального захисту;
- максимально обмежити проведення газонебезпечних робіт при високих температурах повітря;
- привести до санітарних норм температурні умови на робочих місцях. У разі неможливості приведення до санітарних норм температурних умов на робочих місцях зменшити робочий час та ввести додаткові перерви.
Шановні роботодавці, власники підприємств, дбайте про здоров’я ваших працівників, спрямовуйте свої зусилля на створення безпечних і нешкідливих умов праці на кожному робочому місці!
Шановні працівники, бережіть своє життя та здоров’я – неухильно виконуйте вимоги інструкцій з охорони праці! Пам’ятайте, що невиконання правил охорони праці призводить до досить сумних наслідків – травмування і, навіть, до загибелі.
 
Валентина Колеснік,
завідувач сектору праці та соціально-
трудових відносин управління праці
та соціального захисту населення
Всі новини