Профілактика правопорушень серед неповнолітніх

         Профілактика правопорушень серед неповнолітніх 

На сьогоднішній день надзвичайно гострою є проблема зростання злочинності серед осіб підліткового віку. Всім відомий вислів: "Діти - наше майбутнє". Проте не завжди  наше суспільство при виборі пріоритетів і стратегії розвитку керується потребами й нагальними проблемами саме цієї вікової категорії населення.

     Саме тому, 13 листопада в приміщенні Томашпільського районного сектору  кримінально-виконавчої інспекції УДПтС України  в рамках взаємодії кримінально-виконавчої інспекції  із центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та громадської релігійної  організації  «Джерело життя» було  проведено захід із  неповнолітніми особами, які перебувають на обліку в інспекції та потребують допомоги.

   З підлітками була  проведена бесіда, спрямована на недопущення скоєння повторних злочинів , на розважливе ставлення до свого життя, щоб у майбутньому підлітки не припускалися прикрих помилок, адже вони  потрапили  у неприємні історії  і їх злочинні дії не носять умислу, а умовне покарання стає наукою на все життя. Також їм було продемонстровано ролик про життя неповнолітніх, які відбувають покарання у Самбірській  виправній колонії.

    Батькам наголосили, що не варто жертвувати вихованням дітей, давати їм матеріальний достаток, бо ця жертва є незамінна перед нестачею батьківської любові і традиційного виховання у теплі родинного оточення, адже родина – це місце, де дитина насамперед сподівається на любов, підтримку і розуміння.

     Підсумувавши, все вище сказане, і дійшовши єдиного висновку, що  такі спільні зустрічі та проведення подібних заходів допомагають таким дітям краще і швидше адаптуватись до нових умов життя, а відчуття контролю за їх діями попереджує скоєння повторних правопорушень.

Фахівець із соціальної роботи                                    Полтавська Г.Ю.

 

Всі новини