УПСЗН РДА інформує: порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів

Управління праці та соціального захисту населення  РДА надає роз’яснення : Постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 768 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 р. № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів».
Змінами передбачено спрощення процедури повідомної реєстрації колдоговорів. Сторони колективних договорів мають право подати на повідомну реєстрацію лише один примірник документа в паперовій формі (раніше - три) або надіслати його до органу реєстрації в електронному вигляді.
Повідомну реєстрацію мають провести за 14 робочих днів. При цьому, орган реєстрації не може відмовити у повідомній реєстрації колективного договору, повернути його на доопрацювання, вимагати додаткові документи та встановлювати вимоги до їх оформлення.
Реєструючий орган має вести на своєму веб-сайті реєстр колективних угод (договорів), змін і доповнень до них та оновлювати його щомісяця.
Текст договору, змін і доповнень до нього оприлюднюється, за винятком інформації, доступ до якої обмежено сторонами відповідно до закону або за їх рішенням.
Якщо положення колективного договору поширюється на кілька підприємств, які підписали цей договір, перелік таких підприємств також оприлюднюють на офіційному веб-сайті реєструючого органу разом з текстом угоди.
Копіювання та опублікування тексту угоди (договору), змін і доповнень до неї (нього) здійснюються разом з інформацією про повідомну реєстрацію, а також рекомендаціями реєструючого органу щодо приведення угоди (договору) у відповідність з вимогами законодавства (у разі їх наявності).
Примірник угоди (договору), поданий на повідомну реєстрацію в паперовій або електронній формі, зберігається в реєструючому органі до заміни новою угодою (договором).
                                                                        
Начальник відділу праці та 
соціально – трудових відносин
управління праці та соціального
захисту населення Томашпільської РДА
Валентина Колеснік
 
 
Всі новини