Сьогодні на Томашпільщині особа із числа дітей-сиріт отримала власне житло – однокімнатну квартиру в селищі Томашпіль

 
Придбання даної квартири стало можливим завдяки тому, що в грудні 2017 року Кабінетом Міністрів України прийнято відповідну постанову, відповідно до якої в регіони направлено значні кошти для придбання квартир для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування і осіб з їх числа.
Програма Кабінету Міністрів України, ініційована Прем’єр Міністром України В.Гройсманом, є дійсно унікальною. Мова йде про надзвичайно важливу проблему, а саме – надання соціального житла дітям-сиротам та особам з їх числа. Це дуже болюча тема, адже вона торкається долі молодих людей.
Станом на 3 грудня в області здійснено розподіл коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам: для придбання 33 житлових об’єктів для 42 дітей/осіб в м. Вінниці, та ряду районів області, в тому числі і Томашпільського. Зокрема, в смт.Томашпіль придбано квартиру, ключі від якої сьогодні отримала жителька с. Ракова 20-річна Анастасія Кривоногих. 
Аби привітати юну особу із отриманням власного помешкання та вручити документи на квартиру, Анастасію Кривоногих та її бабусю Надію Дідур очільники району запросили до районної державної адміністрації.
«За 28 років незалежності вперше в нашій державі діє програма по забезпеченню житлом дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Це суттєва допомога,  аби молода людина могла далі розвиватися, створювати затишок у своїй оселі і працювати на благо України», - зазначив О.Закорченний. Очільник району також подякував працівникам служби у справах дітей РДА за проведений значний обсяг робіт, побажав юній Анастасії успіхів, впевнено і цілеспрямовано рухатись по життєвому шляху. 
За словами начальника служби у справах дітей РДА О.Ярош, цю  квартиру обирали відповідно до параметрів, які визначено постановою Кабінету Міністрів України. Зокрема, це стосувалось граничної вартості, метражу та вартості квартири в цілому. Згодом, обрані варіанти помешкань було надано на розгляд комісії, яка і прийняла рішення про обрання саме цієї квартири, площа якої складає 34 кв.м.
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини