З 25 листопада по 10 грудня 2020 року проводитиметься щорічна Всесвітня акція “16 днів проти насильства”

У період з 25 листопада по 10 грудня 2020 року під патронатом Віце-прем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної в Україні проводитиметься щорічна Всесвітня акція “16 днів проти насильства”, яка з 1991 року офіційно підтримується міжнародною спільнотою. Метою цієї кампанії є привернення уваги громадськості до проблем гендерно зумовленого насильства.
У рамках цієї міжнародної акції, протягом зазначеного вище терміну, Будинок Уряду України буде підсвічено помаранчевим кольором у темну пору доби.
Задля підвищення обізнаності українців з питань протидії домашньому насильству та з метою формування нетерпимого ставлення громадян до будь-яких форм насильства за ознакою статі, важливо активізувати партнерську взаємодію у цій сфері органів державної влади, державних закладів, громадських організацій тощо.
Долучитися до цієї кампанії можна шляхом встановлення помаранчевого підсвітлення на будівлі різної форми власності.
Контактна особа з організаційних питань: заступник керівника Служби Віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Каплун Дмитро Михайлович, робочий телефон (044) 256-69-85, адреса електронної пошти: kaplunskmu@gmail.com.
 
Всі новини