Проведено засідання районної робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю

27 лютого 2017 року проведено засідання районної робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення.
Перший заступник голови райдержадміністрації, голова районної робочої групи Ставнійчук В.А. інформував присутніх про стан забезпечення реалізації в районі протокольних рішень міжвідомчої робочої групи щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року, детально зупинившись на основних напрямках діяльності робочої групи, наголосив на безумовному виконанні рішень Уряду, спрямованих на підвищення мінімальних державних гарантій в оплаті праці, встановленні дієвого контролю у сфері дотримання законодавства про працю.
Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Дідик Т.В. інформувала про результати щотижневого моніторингу щодо підвищення мінімальної заробітної плати і розміру оплати праці працівників бюджетної сфери в розрізі навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури та інших бюджетних установ та постійного моніторингу оплати праці за дотриманням суб’єктами підприємницької діяльності параметрів мінімальної заробітної плати.
Про повноваження державних установ району щодо контролю за підвищенням мінімальної заробітної плати, здійсненні моніторингу за сплатою єдиного соціального внеску інформувала начальник управління Пенсійного фонду України у Томашпільському районі Чорногуз В.А., про роль в координації роботи з реалізації заходів легалізації трудових відносин і оплати праці начальник Томашпільського відділення Могилів – Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області Кісь С.М.
Підсумовуючи роботу перший заступник голови райдержадміністрації, голова районної робочої групи Ставнійчук В.А. акцентував увагу на важливості забезпечення підвищення мінімальної заробітної плати, не допущенні зрівнялівки у заробітних платах працівників різної кваліфікації, на вжитті відповідних заходів по детінізації ринку праці та дотриманню суб’єктами господарювання законодавства про працю.
 
 
Всі новини