Забезпечення земельними ділянками учасників АТО

На сьогодні до відділу Держгеокадастру у Томашпільському районі звернулося 249 учасників антитерористичної операції з заявами про надання вихідних матеріалів для подачі заяв про отримання земельних ділянок.

Надано вихідні матеріали для оформлення відповідних документів – 249 громадянам на 283 земельні ділянки на площу 414.6849 га.

Отримано накази про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на 254 земельні ділянки площею 379.7210 га.

З них 123 громадянам видано накази про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на загальну площу 170.7826га.

84 громадяни зареєстрували право власності на земельні ділянки на площу 120.3655 га.

Крім того, звернулося до місцевих органів самоврядування 20 громадян учасників антитерористичної операції. Прийнято 23 рішення про надання земельних ділянок зазначеним громадянам на площу 12.4 га.

З них, прийнято рішень про надання земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд 12 громадянам на площу 2.1 га, для ведення садівництва 3 громадянам на площу 0.36 га та для особистого селянського господарства 8 громадянам на площу 9.94га.

На сьогоднішній день на виконання розпорядження КМУ від 19.08.2015 №898-р «Питання забезпечення учасників антитерористичної операції та сімей загиблих учасників антитерористичної операції земельними ділянками» по району зарезервовано 91.1195 га земель державної та комунально власності для надання учасникам Антитерористичної операції.

Детальніше про зарезервовані масиви для даної категорії громадян, можна дізнатись на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Працівниками відділу та сільськими/селищними радами постійно проводиться робота по виявленню вільних земельних ділянок для повного забезпечення вищезазначеної категорії громадян земельними ділянками в повному обсязі.

Крім того, до Відділу звернулося 12 громадян – учасників бойових дій, які виконували свій інтернаціональний обов’язок у Афганістані та інших країнах. Даним громадянам надано вихідні матеріали для подання до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області заяв щодо погодження надання земельних ділянок для ведення особистих селянських господарств, загальна площа земельних ділянок становить 22.0159 га

 

 

Начальник відділу Держгеокадастру

у Томашпільському районі                                                Н.Г. Жовтан

Всі новини