"Майдан волі і печалі": день Гідності та Свободи на Томашпільщині

«Гідність – це одна з найнеобхідніших якостей людини і навіть цілих суспільств, народів. Людина, сповнена почуття власної гідності, завжди посяде достойне місце в суспільстві, а народ, який плекає в собі національну гідність, буде знаний і шанований у світі».
21 листопада 2018 року на центральній  площі селища з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи відбулись урочисті збори за участі керівництва району, начальників, спеціалістів управлінь та відділів райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради, лідерів політичних партій та громадських організацій, делегацій установ та підприємств району, військовослужбовців, волонтерів, небайдужої громадськості та представників ЗМІ. До пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України» учасники зібрання поклали вінки та квіти. 
Продовжились заходи в районному будинку культури, де томашпільчани вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні, а також всіх оборонців України, які загинули, захищаючи рідну землю.  
«Ми добре усвідомлюємо, що Революція Гідності дала нам історичний шанс. Вона відчинила для багатомільйонної нації вікно можливостей для кардинальних змін та системних реформ. 
Сьогодні я хочу висловити велику вдячність усім, хто постав на захист демократичних цінностей, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Низький уклін бійцям, які продемонстрували усьому світу, що здатні захистити державу, зберегти життя мирних громадян. Щира подяка всім, хто долучився до волонтерської діяльності», - зазначила у своєму виступі заступник голови РДА Наталія Бандиш. 
За сприянням голови відокремленого підрозділу громадської організації «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» в Томашпільському районі Сергія Жмудя присутні в залі переглянули фільм «Позивний «Бандерос».
Нагадаємо, що з метою належного відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи, у зв'язку з п'ятою річницею початку масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, враховуючи важливе значення цих подій для утвердження європейського шляху розвитку України, прийнято розпорядження голови райдержадміністрації від 15 листопада 2018 року № 310 «Про відзначення в районі Дня Гідності та Свободи», яким затверджено відповідний районний план тематичних меморіальних та культурно-мистецьких заходів.
Шановні томашпільчани! Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини