Село живе, працює, будує подальші плани

  Уже вдруге за період перебування на посаді сільського голови Комаргорода Володимир Шевчук звітує перед громадою про зроблену роботу. Днями, щоб його заслухати, обговорити проблемні питання та спланувати майбутнє села, зібралося близько сотні людей. 
  Звітуючи перед громадою, сільський голова за-значив, що щорічно пільговій категорії населення надаються пільги на тверде та газове опалення. До Дня інваліда та Дня Перемоги місцевим сільськогосподарським товариством, приватними підприємцями надається матеріальна допомога. Періодично виконавчий комітет сільської ради проводить обстеження житлових та матеріально-побутових умов проживання ветеранів війни, одиноких громадян похилого віку, малозабезпечених верств населення, багатодітних і неблагополучних сімей. 
  - У зв'язку з подіями на сході нашої країни, - зазначив Володимир Шевчук, - громадяни нашого села брали і беруть участь у проведенні АТО. Для сімей наших військовослужбовців було виділено по 4 куб. м. дров, продуктові пайки та по одній тисячі гривень. Загалом, ніхто із жителів нашої територіальної громади не залишився осторонь, і всі, як могли, долучилися до збору коштів та продуктів харчування для бійців, які несуть службу на східному рубежі держави.
  У селі функціонує дитячий садочок, де виховується 35 діток. Для потреб до-шкільної установи було придбано дитячі іграшки, новий посуд, комплекти дитячої білизни, матраци, електром'ясорубку, електроплиту та електропіч.  
  Крім того, у селі діють сільський будинок культури та бібліотека. Торік у сільський будинок культури придбано лічильник, стенди, прожектор, фотоапарат, лазери, штори, господарські матеріали. У приміщенні відремонтовано сцену та замінено на новий лінолеум. У книгозбірню ж закуплено книжкові шафи на суму 7 тис. грн., канцелярське приладдя та фарбу для косметичного ремонту. 
  Щороку восени та навесні велика увага приділяється благоустрою населеного пункту. Підтримується в належному стані пам'ятник загиблим односельчанам у роки Великої Вітчизняної війни. Було придбано банери на суму 1770 грн., які встановлені при в'їзді-виїзді із села. 
  Протяжність сільських доріг становить 35 км, з яких 23 км з твердим покриттям. Минулого року вдалося висипати дороги по вулицях Курортній, Лесі Українки та частково на Залізничній на суму 26423 грн. Займалися торік і вуличним освітленням. Освітлено вулиці Чапаєва та Шкільну, а за рахунок коштів комунгоспу здійснено реконструкцію сільського водогону. 
  Крім того, очільник громади інформував присутніх про діяльність виконавчого комітету та сільської ради, охарактеризував демографічний стан населеного пункту, а також прозвітував громаді про використання земель і надходження податків та орендної плати до місцевого бюджету. 
  Дільничний інспектор поліції Роман Річняк проінформував громадян про криміногенну ситуацію в Комаргороді. Зокрема, він зазначив, що на території сільської ради було скоєно 22 злочини, 38 адміністративних правопорушень різного характеру. На профілактичному обліку в Томашпільському відділенні поліції перебуває 15 жителів.
  - Позитивним результатом є те, - відзначив дільничний інспектор, - що неповнолітніми торік не було скоєно жодного злочину та не допущено правопорушень. У 2016 році працівниками поліції будуть проводитися лекції на правову тематику. 
  Про роботу місцевої амбулаторії розповіла сімейний лікар Людмила Бабій. Директор комунального підприємства Олександр Чоботар ознайомив з планами на 2016 р., а саме про проведення благоустрою села, а сільський депутат Микола Надкерничний закликав односельчан прибратися біля своїх садиб та порушив ряд проблемних питань. 
  Найбільше хвилювали громаду питання вивезення сміття, відновлення роботи лабораторії та стоматологічного кабінету в місцевій амбулаторії, а також - незадовільний стан доріг, відсутність освітлення на окремих вулицях, низькі ціни на молоко, хлорування води та ін.
  У зборах громадян взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Віктор Калась, начальник відділу Держгеокадастру в районі Наталя Жовтан, головний лікар ЦРЛ Олена Краківська, які відповіли на питання, що найбільше хвилюють  комаргородців. 
Олена СТАДНІК. 
 
Всі новини