IV регіональний Форум «Кроки до розвитку громад»

Про залучення інвестицій у соціально-економічний розвиток району за рахунок грантової діяльності територіальних громад йшлося на IV регіональному Форумі  «Кроки до розвитку громад», який відбувся 13 лютого  у  залі засідань райдержадміністрації.
Форум проходив за підтримки Народного депутата України Миколи Кучера та за ініціативи депутата обласної ради, голови правління ГО «Життя та розвиток громад» Лариси Білозір.
У форумі взяли участь: голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний, заступник голови районної ради Лариса Нароган, сільські голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники галузі освіти, медицини, культури району.
Очільник громади О.Закорченний відкрив форум, ознайомив присутніх з порядком денним, представив запрошених гостей. Разом з цим коротко розповів присутнім в залі про досвід роботи в напрямку написання проектів та участі району  в 15 обласному конкурсі розвитку громад – протягом минулого року було реалізовано 13 проектів з напрямів благоустрою населених пунктів, енергозбереження та інфраструктури. 
Депутат обласної ради, голова правління ГО «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір обговорила з учасниками форуму питання на тему «Обласний конкурс розвитку територіальних громад як один із кроків до вирішення проблем розвитку сільських територій. Наступний – написання міжнародних грантів». 
«В центрі нашої уваги – людина. Це просте правило також покладено в основу обласного конкурсу проектів. Спільними зусиллями ми покращуємо життя кожного мешканця громад», - підкреслила Лариса Миколаївна.
Також в ході засідання присутні в залі заслухали доповіді голови Томашпільської ОТГ Валерія Немировського, голови Вапнярської ОТГ Олександра Горенюка, провідних фахівців у сфері грантової діяльності:  Андрія Кавунця – голови ГО «Ресурсно-інформаційний центр розвитку громад "Громади Вінниччини», Івана Магдича - начальника відділу енергетики та енергозбереження Департаменту житлово-комунального господарства енергетики та інфраструктури Вінницької ОДА, Павла Третьякова – регіонального представника Українського центру культурних досліджень у м. Вінниця, радника Міністра культури України з питань децентралізації, заслуженого діяча мистецтв України, Людмили Нецкін – голови правління ГО «Гармонія», обговорили ряд питань, висловлювали свої пропозиції.
Підводячи підсумки форуму, голова райдержадміністрації Олександр Закорченний в чергове закликав усіх присутніх керівників та посадовців активізувати роботу по написанню проектів, а також подякував усім присутнім за участь у заході, побажав плідної праці, творчого запалу, креативності, рішучості  у роботі над проектами.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини