ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

   21 лютого 2017  року в актовій залі селищної ради Вапнярської об’єднаної територіальної громади відбулось публічне громадське обговорення повідомлення, надрукованого в газеті «Томашпільський вісник» від 25 січня 2017 року № 7 «Про намір Вапнярської філії ТОВ «ФУД ДЕВЕЛОПМЕНТ» отримати додаток до дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря».

  В публічному громадському обговоренні взяли участь: Ставнійчук В.А. – перший заступник голови районної державної адміністрації; Горенюк О. П. – селищний голова Вапнярської територіальної об’єднаної громади; Пшеничний М.М. - головний інженер Вапнярської філії товариства з обмеженою відповідальністю  «ФУД ДЕВЕЛОПМЕНТ»; Говорущенко О.Д. - головний спеціаліст відділу комплексного управління природоохоронною діяльністю та екологічної експертизи департаменту екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації та зацікавлені особи.

   В процесі обговорення було встановлено, що для встановлення гранично допустимих викидів забруднюючих речовин із стаціонарних джерел, Вапнярська філія товариства з обмеженою відповідальністю  «ФУД ДЕВЕЛОПМЕНТ» зверталась до приватного підприємства «ЕКОСВІТ»  м. Калинівка. За результатами замірів проведених вимірювальною лабораторією ПП «ЕКОСВІТ» було встановлено, що викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами Вапнярської філії товариства з обмеженою відповідальністю  «ФУД ДЕВЕЛОПМЕНТ» не перевищують гранично допустимі норми.

   Також було роз’яснено, що Департамент екології та природних ресурсів Вінницької  обласної державної адміністрації  отримує  необхідний перелік документів щодо отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами опрацьовує їх і в разі відповідності видає дозвіл. Одночасно повідомлено що до компетенції  Державної екологічної інспекції у Вінницькій області належить перевірка викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами з наданим дозволом, в разі виявлення порушень Департамент екології та природних ресурсів Вінницької  обласної державної адміністрації  скасовує виданий дозвіл на викиди забруднюючих речовин та повідомляє прокуратуру для притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання.

   В результаті публічного громадського обговорення було вирішено надати дозвіл Вапнярській філії товариства з обмеженою відповідальністю  «ФУД ДЕВЕЛОПМЕНТ» на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та рекомендувати  Вапнярській філії товариства з обмеженою відповідальністю  «ФУД ДЕВЕЛОПМЕНТ розмістити в районній газеті «Томашпільський вісник» інформацію про причини отримання дозволу, граничнодопустимі норми викидів забруднюючих речовин, які плануються викидати в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Всі новини