Відбулось засідання круглого столу

Сьогодні в малому  залі засідань районної державної адміністрації відбулося засідання “круглого столу” з нагоди відзначення в районі Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації В.А. Ставнійчука. Участь у зібранні взяли голова районної ради Д.І. Коритчук, начальники, спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, керівники  підприємств, установ та організацій району, засоби масової інформації та ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
 На початку засідання перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук висловив вдячність усім учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської трагедії, коротко зазначив про встановлення захисної арки для накриття зруйнованого енергоблоку Чорнобильської АЕС наголосивши, що новий саркофаг «Укриття» дасть можливість громадянам України та сусідніх країн почуватися в безпеці, та зазначив що наразі усі зусилля  повинні бути спрямовані на допомогу постраждалим.
Хвилиною мовчання  присутні вшанували пам’ять всіх загиблих учасників ліквідації наслідків аварії  та поклали корзину квітів до пам’ятника ліквідаторам аварії на ЧАЕС.
Згідно порядку денного  про роботу Томашпільської районної  громадської організації “Союз Чорнобиль України” коротко доповів голова організації В.М.  Гудима. Про забезпечення компенсаційних виплат, пільг та допомог учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС  доповіла начальник управління праці та соціального  захисту населення районної державної адміністрації Т. В.Дідик.
Продовжили виступи головний лікар Томашпільського районного  медичного центру первинної медико-санітарної допомоги С. О.  Семенюк та головний лікар КУ «Томашпільська центральна районна лікарня» О.М. Краківська, доповівши про  медичне забезпечення  учасників ліквідації аварії.
 В ході засідання присутні в залі також  обговорили ряд інших питань, які наразі турбують чорнобильців. Зокрема, було піднято питання про  судові тяги чорнобильців, щодо  виплати певних пільг та пенсій, можливість фінансування  громадської організації “Союз Чорнобиль України” та ін.
 Перший заступник голови районної державної адміністрації В.А.Ставнійчук по закінченні зібрання  звернувся  до  керівників підприємств, установ та організацій району з проханням максимально допомогати всім ліквідаторам та членам їх сімей у вирішенні  їх нагальних проблем та дав ряд доручень.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини