Відбулись пам’ятні заходи з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи

26 квітня 1986 року – трагічна дата не лише для українського народу, а й для всього людства.
За кількістю загиблих і постраждалих від наслідків катастрофи та масштабами економічних збитків ця трагедія стала однією з найбільших за всю історію ядерної енергетики. Вона вплинула на долі мільйонів людей.
Щороку ми повертаємося пам’яттю і серцем до тих незабутніх трагічних подій, щоб ще раз усвідомити, кому зобов’язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків.
Сьогодні, о 10.00 год. в районному будинку культури смт.Томашпіль відбулись пам’ятні заходи з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи.  Участь у зібранні взяли керівники району, сільські голови та селищні голови об’єднаних територіальних громад, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та жителі селища. 
Голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний та голова районної ради Дмитро Коритчук звернулись до ліквідаторів наслідків катастрофи зі словами вдячності, побажали їм   міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.
«Дорогі учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи! Ви врятували Україну і світ від страшної біди! Ми низько схиляємо перед вами голови, сердечно дякуємо за мужність і відвагу, за виконаний громадянський обов’язок, за порятоване вашими зусиллями людство»,- наголосив у своїй промові Олександр Закорченний.
 Пам’ять померлих ліквідаторів було вшановано хвилиною мовчання.
Згідно розпорядження голови районної державної адміністрації від 21.04.2017 №116 «Про підготовку та проведення в районі заходів, пов’язаних з 31-ю річницею Чорнобильської катастрофи» учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС І –ІІІ категорій, евакуйованих у 1986 році громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, вдів ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції було нагороджено Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради з виплатою грошової винагороди.
Творчі колективи району  подарували усім присутнім в залі творчі номери та пам’ятні  пісні.
 Після урочистого дійства до пам’ятного знаку чорнобильцям було покладено квіти та вінки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини