Що потрібно новонародженому в перший місяць життя

Поява малюка в сім'ї - це довгоочікувана зустріч, величезне щастя і радість для новоспечених батьків, бабусь, дідусів і всіх близьких та родичів. Батьки починають готуватися заздалегідь до появи дитини, але все ж покупку деяких речей відкладають на післяпологовий період. Можливо, це пов'язано з деякими принципами, забобонами або фінансами. Але дитині потрібно багато всього у свій перший місяць життя. І саме тому фахівцем із соціальної роботи Томашпільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в жіночій консультації при пологовому відділенні центральної лікарні надано консультацію майбутнім матусям про придбання  найважливіших речей для цієї крихітної, беззахисної, і такої коханої людини.

  Присутнім було донесено інформацію пізнавального характеру.  Перший місяць свого життя новонароджений проводить уві сні. У добу він спить близько 20 годин. У цей період малюк дуже потребує повноцінного відпочинку. У нього повинно бути своє ліжечко, в якому би він почувався зручно та комфортно. Також немовляті потрібна дитяча коляска, в якій спатиме на свіжому повітрі, адже свіже повітря для здоров'я дитини не просто важливе, а необхідне.

Окрім ліжечка і коляски, дитині також потрібна ванночка. Купати дитину потрібно в міру забруднення це приблизно 1 раз на день або 1 раз на 3 дні. Це найоптимальніший варіант. Новонародженому будуть потрібні засоби особистої гігієни, а саме памперси, дитячий крем, гель або пінка для купання, присипка та інші.Дитячий крем і всілякі косметичні засоби необхідні малюку, адже шкіра у нього дуже ніжна, чутлива, і схильна до алергії і подразнень. 
       Покупок у вас може бути дуже багато, але купувати варто лише те, що вам по кишені і що ви самі вважаєте за потрібне. А щоб було легше в плані фінансів, ви можете замовити необхідні речі в якості подарунка для новонародженого всім бажаючим. Розподіливши подарунки між родичами і друзями, ви отримаєте лише дійсно потрібні речі і зможете заощадити деяку суму, яка потім все одно знадобиться вашому малюкові. 

Діти це найцінніший скарб, тому батьки мають докласти максимум зусиль, щоб малюк відчував себе комфортно і захищено.

 

Фахівець із соціальної роботи                                       Зозуля Л. В.

 

 

 

Всі новини