Жодне звернення не залишається поза увагою

У щільному графіку депутатської діяльності постійно потрібно знаходити час для проведення особистого прийому громадян. І цей час депутат Верховної Ради України Іван Спориш завжди знаходить, аби особисто поспілкуватися із земляками. І це при тому, що двері приймальні Щоденно відкриті для його виборців, де вони свої звернення, прохання тощо можуть донести помічнику нардепа Вадиму ІІІкляруку.
Але проблеми у кожного - свої, їх він вважає особливими і тому намагається потрапити на прийом безпосередньо до депутата. Більшість звернень людей, як стало очевидним у ході чергової зустрічі, що відбулася цього тижня, пов'язані з матеріальними негараздами, спричиненими тривалим й недешевим лікуванням.
"Одна надія на Вас, Іване Дмитровичу, бо знаємо, що не відмовляєте, усім допомагаєте", - зазначила одна відвідувачка.
Тому й звертаються мешканці району до нардепа по допомогу в придбанні дороговартісних лікарських засобів, необхідних для власного лікування або ж близьких родичів, а декому - для проведення складних хірургічних операцій.
Завітали до громадської приймальні й такі, що потребують захисту своїх інтересів, встановлення справедливості. Зокрема, жителька Томашполя, яка 8 років тому втратила чоловіка, ліквідатора аварії на ЧАЕС, за весь цей час у яких лише інстанціях не була, але не може отримати статус "вдови чорнобильця", а відтак немає й відповідних пільг.
У демобілізованого учасника антитерористичної операції виникли проблеми з виділення земельної ділянки в Томашполі, на яку він має цілком заслужене й законне право. Як з'ясувалося, начебто й. ніхто й не відмовляє, але бюрократична процедура, Що триває місяці, зайшла в глухий кут.
Усіх, хто завітав, Іван Спориш уважно вислухав та пообіцяв кожне звернення ретельно опрацювати й надати посильну допомогу, а за потреби підготувати депутатські запити, результати яких будуть доведені до відома людей.
 
Катерина БЕРІЛ
 
Всі новини