Навчаємось, щоб працювати

Якщо ви не маєте професії , чи ваш професійний фах не актуальний на ринку праці , районний центр зайнятості сприятиме підвищенню вашої конкурентоспроможності , шляхом професійного навчання за одною із затребуваних на ринку праці професій .
Саме таким шляхом пішов районний центр зайнятості, коли 28 грудня поточного року на базі Комаргородського вищого професійного училища розпочав  навчання за професією « Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» (кат. А1)  , де будуть навчатися 14 безробітних. Серед слухачів є учасники АТО , які вирішили теж здобути професію тракториста 
Впродовж майже семи місяців безробітні будуть освоювати  теоретичні знання і здобувати  практичні вміння за професією, яка сьогодні актуальна в сільськогосподарському регіоні. Вміти керувати транспортом і використовувати його у майбутній трудовій діяльності, в тому числі у веденні особистого селянського господарства .
Навчання на курсах проводиться безкоштовно для безробітних , тобто , професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового  державного соціального страхування України на випадок безробіття . Більше того , відповіднодо законодавства , у період професійного навчання , центр зайнятості здійснює виплату попередньо призначеної допомоги по безробіттю. 
 
Провідний фахівець Пилипчук А.О.
 
 
 
Всі новини