В районі пройшли заходи до 22-ї річниці Конституції України

 
День Конституції України – державне свято нашої країни, яке святкується щорічно. 22 роки тому, після багатогодинних баталій, ранком 28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила Конституцію України – Основний Закон нашої держави, який і досі вважається одним із найдемократичніших у світі. 
Питання конституційно-правового закріплення основ взаємовідносин особи та держави, визнання пріоритетності розвитку громадянського суспільства, а також чіткого законодавчого визначення та належного практичного гарантування прав і свобод людини відіграють особливо важливу роль у функціонуванні будь-якої демократичної держави. Ці теоретичні положення мають своє відображення у статті 3 Конституції України, приписами якої встановлено, що людина, її життя і здоров'я, честь та гідність, недоторканність і безпека визнаються в нашій державі найвищою соціальною цінністю. Цією конституційною нормою свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності Української держави.
Сьогодні, о 10.00 год. в районній державній адміністрації відбулись урочисті збори під головуванням голови РДА О.Закорченного та голови районної ради Д. Коритчука. Участь у заході взяли  представники  органів  виконавчої влади та місцевого самоврядування, політичних та громадських формувань, начальники, спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, керівники  підприємств, установ та організацій району, засоби масової інформації.
Розпочались збори з вшанування пам’яті загиблих героїв – до пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України» та пам’ятника Т.Г.Шевченку  поклали вінки та квіти. 
Очільник району привітав усіх зі святом, побажав усім  міцного здоров'я, родинного тепла і добробуту. 
Виконуючи головний Закон України – її Конституцію, в районі працює ряд служб, покликаних захищати права та свободи громадянина. Це передусім робота управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації, служби у справах дітей, закладів освіти та медицини району, правоохоронних органів, та загалом усі ми   працюємо задля блага громадян, - додав у своєму виступі О.Закорченний. 
Голова районної ради Д.Коритчук  приєднуючись до вітань коротко зупинився на основних  історичних подіях прийняття Основного Закону. Українській конституційній думці уже  понад 300 років. Цей документ з’явився у 1710 році, задовго до подібних актів і мав скорочену назву «Пакти й Конституції прав і вольностей Війська Запорізького». Ще тоді це був суспільний договір, який Пилип Орлик, спадкоємець великого Мазепи, уклав як гетьман Війська Запорозького із козацькою старшиною і запорожцями. Коли у 1996 році Верховна Рада України схвалила Конституцію незалежної держави, наш Основний Закон, який вважався і вважається зараз одним із найбільш прогресивних, це для нас було і залишається справжнім святом, -підкреслив Дмитро Іванович.
Представникам громадськості району за сумлінне виконання службових обов’язків, професіоналізм, активну життєву позицію, ініціативність, відповідальність, вагомий вклад у розбудову незалежної  демократичної Української держави та з нагоди 22-ї річниці Конституції України було вручено Подяки районної державної адміністрації та районної ради.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини