Проведено захід з молоддю, яка перебуває на обліку в Центрі пробації

5 лютого 2019 року в приміщенні райдержадміністрації було проведено постійно діючий відеолекторій на тему «Твоє життя твій вибір» працівниками районного  Центру пробації та РЦСССДМ.
Людина не народжується злочинцем, а стає ним через певні життєві обставини. Часто діти і підлітки думають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде, бо вони ще неповнолітні. Проте гуманне ставлення суспільства до дітей аж ніяк не означає, що їм треба потурати у всьому. Навпаки. Адже багато злочинців починало свою «кар’єру» ще в підлітковому віці.
Постійно зростає кількість молодих людей, які не вчаться й не працюють, отже, й молоді, чия поведінка виходить за межі моральних і правових норм. Найпоширенішими злочинами серед учнівської молоді є крадіжки особистого, державного або колективного майна, транспортних засобів. 
До групи насильницьких злочинів слід віднести хуліганство. Бажання самоствердитися штовхає декотрих молодих людей на конфлікти, на зовні безпричинні, а іноді просто незрозумілі злочинні вчинки: побити людей, з якими непорозумілися, випадкових перехожих. 
Подеколи злочинній поведінці молодих людей сприяє пасивність потерпілих, наприклад, перебування в стані сильного алкогольного сп’яніння, що перешкоджає опору. Саме тому доступними об’єктами для досягнення злочинних задумів є діти. 
Злочинність молоді щороку зростає на 15—20%. І не останнє місце в ній належить тим, котрі вживають наркотики й алкоголь.
Звертаючи основну увагу на виховання в молоді поваги до закону, почуття непримиренності до зла й насильства, важливо перейти від адміністративно-правового впливу до надання учнівській молоді педагогічної допомоги.
Обізнаність неповнолітніх із певними законами, нормами поведінки, своїми обов’язками перед суспільством, усвідомлення ними своєї відповідальності й формування у них правової свідомості сприяє належному поводженню, утримує від порушень правил поведінки.
 
 
Всі новини