Про роботу спостережної комісії

Важливим аспектом у поверненні до нормального життя людей, які відбули покарання за вчинені злочини, є участь суспільства в їх соціальній адаптації.
На території району функціонує районна спостережна комісія, основними завданнями якої є:
- організація громадського контролю за  дотриманням прав і  законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання;
- організація виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання;
- надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.
Протягом 2016 року було проведено 12 засідань ра-йонної спостережної комісії. На засіданнях комісії розглядались питання щодо організації виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання та раніше засудженими особами, здійснення контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання, стан матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення цих осіб та стан організації соціально-виховної роботи.
Станом на 1 січня 2017 року на обліку перебуває 1 особа, яка була умовно-достроково звільнена з місць по- збавлення волі.
Районна спостережна комісія у 2016 році разом з виконавчими комітетами сільських, селищних рад району сприяла соціальній адаптації та працевлаштуванню осіб, які умовно-достроково звільнилися з місць позбавлення волі. 
 
Віктор КАЛАСЬ,
голова районної спостережної комісії.
 
Всі новини