Могилів-Подільська місцева прокуратура інформує:

Стан злочинності на території району у І-півріччі 2019 року
 
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 17% зросла кількість облікованих кримінальних правопорушень з  112 до 131.
Знов відсоток розкриття злочинів минулих років майже найнижчий у області та становить 0,2% (середньообласний 1,5%).
При цьому, відсоток розкриття цьогорічних кримінальних правопорушень  становить 55,7% та є вищим за середньо обласний – 43,3%.
Зменшилась кількість тяжких злочинів з 32 до 25, при цьому збільшилась кількість злочинів середньої тяжкості з 42 до 63 та невеликої тяжкості з 35 до 40. 
Проте, особливе занепокоєння викликає стабільність скоєних особливо тяжких злочинів по 3 у І-півріччі поточного та минулого років.
Вже вкотре вжитими заходами вдається зменшити кількість злочинів проти життя та здоров’я з 31 до 23, не допущено скоєння вбивств та нанесення тяжких тілесних ушкоджень.
На території району не скоєно жодного злочину проти волі, честі та гідності особи, проти статевої свободи та статевої недоторканості особи.
Незважаючи на позитивні тенденції минулих років у поточному році збільшилась кількість злочинів проти власності з 62 до 89, в тому числі крадіжок з 53 до 56, шахрайств з 6 до 29.
Збільшилась з 3 до 5 кількість злочинів пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, що викликає особливе занепокоєння у зв’язку з проведенням Операції об’єднаних сил на сході країни.
Зменшилась кількість злочинів вчинених неповнолітніми з 6 до 2,  раніше судимими особами з 9 до 6, групою осіб з 5 до 3,  у стані алкогольного сп’яніння з 9 до 4. 
Слідчим відділенням Томашпільського ВП Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області у І-півріччі 2019 року до суду скеровано лише 35 обвинувальних акти (в минулому році 47).
Прокурорами надано 60 вказівок, скасовано 13 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень.
 
 
Всі новини