Відбулася 15 позачергова сесія районної ради 7 скликання

Сьогодні 16 березня 2016 року у сесійній залі районної ради  відбулася 15 позачергова  сесія  районної ради 7 скликання. Узгодження порядку денного перед проведенням сесії відбулося на президії районної ради за участю заступника голови районної ради Лариси Нароган, голови районної державної адміністрації Олександра Закорченного, голів постійних комісій районної ради та уповноважених представників політичних партій та фракцій. 
На розгляд пленарного засідання районної ради було винесено три питання:
1. Про затвердження звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо прийняття Закону України «Про тимчасово окуповані території» та заборони торгівлі з окремими районами Донецької та Луганської областей.
2. Про звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні.
3. Про затвердження звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України стосовно недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.
На сесії районної ради були присутні окрім депутатського корпусу представники районних засобів масової інформації, а також представники відокремленого підрозділу громадської організації «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» в Томашпільському районі та громадської організації «Томашпільська районна спілка ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)», які прийняли активну участь у погодженні проекту рішення «Про затвердження звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо прийняття Закону України «Про тимчасово окуповані території» та заборони торгівлі з окремими районами Донецької та Луганської областей». 
 Депутати районної ради підтримали рішення по першому та другому питанню порядку денного. Третє питання щодо звернення до Президента України, голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України стосовно недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі не набрало  необхідної кількості голосів, так як четверо депутатів утрималися. На пленарному засіданні були присутні 20 з 33 депутатів.
В процесі обговорення всіх питань, що розглядалися на позачерговій сесії активно виступали депутати від усіх політичних партій і фракцій, зокрема Микола Милимуха, Володимир Гаврилюк, Віктор Щербатюк, Михайло Затула тощо. Також до обговорення звернень долучився голова відокремленого підрозділу громадської організації «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» в Томашпільському районі АТО Сергій Жмуд, заступник голови районної ради Лариса Нароган, голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний. 
 

 

 

 

 

 

Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"

 

 

 

Всі новини