28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників

Дорогі ветерани! Шановні жителі славної Томашпільщини!
 
28 жовтня виповнюється 75 річниця з того дня, коли українські землі було звільнено від фашистських окупантів. У ці дні ми повертаємося своєю зболеною, але світлою пам’яттю до тієї вистражданої і очікуваної осені 1944 року. Позаду залишилися жахіття війни, і хоча бойові дії ще продовжувалися, мирні жителі розпочали тривалий і складний  процес відбудови.
Згадаймо про тих, хто мужньо і стійко боровся з ворогами на фронтах, у підпіллі, національно-патріотичних формуваннях, трудився в тилу.
Сьогодні знову, на жаль,  святою справою для нас, нащадків, є обов’язок відстояти мир та не звернути з обраного шляху.  
Схилімо голови в пам'ять про загиблих у смертельному двобої з ворогом, чиї могили відомі й незнані, розкидані по своїй і чужих землях. Пам’ятаймо про кожну солдатську краплину крові, кожну вдовину і сирітську сльозу.
Від імені всіх жителів району висловлюємо щирі слова подяки тим, хто, не дивлячись на смерть, гіркоту втрат та пекельне полум’я боїв, заради прийдешніх поколінь йшов до перемоги.
Бажаємо і надалі якнайдовше залишатися в строю та силою свого духу бути прикладом патріотизму для молодого покоління. Щастя вам, добра, здоров'я, оптимізму, бадьорості духу та любові оточуючих ще на багато років!
Доземний уклін вам, дорогі ветерани!  
Слава Україні! Слава її героям!
 
Голова районної державної 
адміністрації 
О.ЗАКОРЧЕННИЙ
 
Всі новини