ДОРОЖНЯ КАРТА щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників АТО

Згідно з пунктом 1 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200 (далі – Порядок), дія Порядку не поширюється на осіб, зазначених уПорядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 187, таПорядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2011 № 446.
Постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 № 110 передано повноваження закупівлі путівок на місця та надано можливість учаснику АТО самостійно обрати санаторій для оздоровлення.
Тож тепер забезпечення путівками постраждалих учасників антитерористичної операції буде проводиться в межах виділених коштів пропорційно кількості осіб, взятих на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, згідно з договорами, укладеними структурними підрозділами з питань соціального захисту населення або органами соціального захисту населення із санаторно-курортними закладами, що мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та акредитацію не нижче першої категорії, та учасниками антитерористичної операції.
Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчі органи міських рад (далі - органи соціального захисту населення) забезпечують осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів відповідно до Порядку згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:
1) учасників бойових дій - щороку строком на 18-21 день;
2) інвалідів війни - позачергово щороку строком на 18-21 день;
3) інвалідів із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - відповідно до медичних рекомендацій, з них:
I та II груп - до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;
III групи - до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.
У разі коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.
З орієнтовним переліком санаторно-курортних закладів можна ознайомитись за посиланням http://dsvv.gov.ua/vidpovidi/sanatorno-kurortne-likuvannya.
Куди звертатися:
до управління праці та соціального захисту населення за:
1.     зареєстрованим місцем проживання;
2.     фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік (для осіб, що переселилися з тимчасово окупованої території).
 
Для взяття на облік особа чи її законний представник подає:
-       заяву;
-       медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;
-       копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та оригінал документу (для огляду);
-       копію паспорта;
-       копію ідентифікаційного кода;
-       копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення та оригінал документу (для огляду).
 
Для надання інформації (консультацій) щодо забезпечення учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням
 
КОНТАКТНІ ДАНІ:
працівників відділу забезпечення санаторно-курортним лікуванням та засобами реабілітації Управління праці та соціального захисту населення
 

Прізвище, ім’я по батькові

Посада

Робочі контакти

Рибак Михайло Дмитрович

Провідний спеціаліст

0434821087

0988312888

 

 

 

Всі новини