Продовжується об’їзд прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу району, з метою перевірки умов проживання та виховання дітей

Службою у справах дітей райдержадміністрації та працівниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено обстеження умов проживання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в прийомній сім’ї  Лаврика А.І., Лаврик Т.О., в якій виховуються 3 дітей,  в дитячому будинку сімейного типу Гавриленко О.Д., в якому на вихованні 5 дітей.
Для дітей, які влаштовані в ці сім’ї створені належні умови для їхнього проживання та виховання. В достатній кількості діти забезпечені сезонним одягом, предметами особистої гігієни, іграшками, художньою літературою, належним чином підготовлені до школи. Умови проживання дітей добрі, вони мають окремі кімнати, в яких є спальні місця, місця для приготування уроків, відпочинку. 
В липні 2019 року до дитячого будинку сімейного типу Гавриленко О.Д. на виховання та спільне проживання влаштовано 1 дитину, позбавлену батьківського піклування,  відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 25 липня 2019 року № 158.   Під час візиту до сім’ї обстежено умови проживання нововлаштованої дитини.  Для дитини, яка влаштована в сім’ю, мати-вихователька придбала сезонний одяг,  засоби особистої гігієни, забезпечила підготовку до школи. Дитині  виділено окрему кімнату, в якій є спальне місце, стіл для приготування уроків, шафа для одягу.  В дитячому будинку сімейного типу наявні умови та ресурси для всебічного розвитку, виховання та утримання дітей, позбавлених батьківського піклування.
Під час об’їзду також було відвідано установу «Центр соціальної опіки та піклування дітей» в смт. Вапнярка, в якому виховуються 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В цьому році вихованці Центру змінили місце проживання, переїхавши в нове приміщення. Опікуном та піклувальником  дітей, Главацькою Любов’ю Анатоліївною  організовано та проведено великий обсяг робіт по ремонту та облаштуванню житлового приміщення для своїх вихованців. В новому приміщенні зроблено сучасний ремонт всіх кімнат, естетично оформлені дитячі кімнати, вітальня, ванна кімната, кухня.  Діти з радістю  розповідали про те, що раді такому переїзду, їм подобаються нове помешкання. Вихованці Центру в повній мірі забезпечені сезонним одягом, продуктами харчування, розвиваючими іграми, проводиться робота по підготовці дітей до нового навчального року.
Фактів порушення прав прийомних дітей та дітей-вихованців не  виявлено.
 
Начальник служби у справах дітей РДА 
Оксана Ярош
 
 
 
 
 
 
Всі новини