Взяли участь в обласному семінар-тренінгу

З метою апробації європейських стандартів у сфері охорони культурної спадщини та результатів прикладного наукового дослідження “Стандартизація метаданих та обміну даними в контексті створення електронного інформаційного ресурсу об’єктів культурної спадщини та культурних цінностей” розроблено пілотний проект впровадження електронного обліку об’єктів культурної спадщини, що розташовані на території Вінницької області, який затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 374-р. 
27 червня у Вінницькому обласному  навчально-методичному центрі  галузі культури, мистецтв та туризму відбувся семінар-тренінг з  впровадження пілотного проекту.  Семінар було організовано та проведено працівниками Управління охорони культурної спадщини Міністерства культури України. Участь у семінарі взяли відповідальні працівники з питань охорони культурної спадщини районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад області. З Томашпільського району участь у заході взяла головний спеціаліст відділу культури та туризму райдержадміністрації Тетяна Кушнір.
Під час проведення семінару було обговорено низку важливих питань: стандартизація процесів обліку об’єктів культурної спадщини та впровадження уніфікованої системи обліку та збереження нерухомої культурної спадщини; важливі зміни до Порядку обліку об’єктів культурної спадщини; процес моніторингу об’єктів культурної спадщини в рамках Порядку здійснення контролю за дотриманням Закону України «Про охорону культурної спадщини».
 
 
 
Всі новини