Презентація професії

         В умовах сьогодення зорієнтуватися в різноманітті навчальних закладів, форм навчання, учбових програм важко не тільки старшокласникам та їх батькам, але навіть і фахівцям. Вибір майбутньої професії – це серйозний крок, який випускники роблять на підставі рівня своїх знань та власних природних здібностей, а також  інформації, отриманої з різноманітних джерел. Одним з таких джерел і ставпрофорієнтаційний захід «Презентація професії», організований24березня2017року  Томашпільським районним центром зайнятості  у якомувзяли участь 40учнів випускних класів Вапнярської ЗОШ №2 I-IIIступенів.  На захід бувзапрошенийпредставник Тернопільського Національного економічного університету- доцент кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Балазюк Оксана Юріївна.
    Захід відкрила заступник директора Томашпільського районного центру зайнятості – Зарванська Лариса Григорівна. У своєму вступному слові вона зазначила: «Як обрати саме ту професію, яка у майбутньому приноситиме задоволення та матеріальні статки?  Питання це досить складне і серйозне, тому що вибір професійного шляху багато в чому визначає долю. Від того, наскільки вірно вибраний життєвий шлях, залежить місце кожної людини серед людей, задоволеність роботою, фізичне і психічне здоров’я, радість та щастя».
      Представник навчальногозакладудетально розповілапро напрями підготовки (спеціальності), умови вступу, терміни навчання, переваги вступу, пільги,  підвищення свого професійного рівня шляхом стажування,перспективи майбутнього працевлаштування після закінчення навчального закладу тощо.  Всі учні та педагогічні працівники отримали брошури та буклети з презентацією навчальногозакладу.
       Саме такі заходи як «Презентація професії»сприяють формуванню у молоді особистого ставлення до професії, свідомому прийняттю рішення щодо її обрання, а також допоможуть реально підвищити престижність робітничих професій, які на сьогодні користуються попитом на ринку праці, розкрити можливості їх здобуття у відповідних навчальних закладах з подальшим працевлаштуванням. 
Заступник директора
начальник відділу                                     Зарванська Л.Г.                
 
 
 
Всі новини