«За честь! За гідність! За свободу!»

20 лютого - чорний день в історії Майдану і України. У ці дні згадуємо героїв "Небесної сотні", які 2014-го загинули за свободу просто в центрі Києва. Криваву ціну заплатила  Україна  під час Революції Гідності. Серед загиблих у вирішальні дні народних протестів на Євромайдані є наші земляки з Вінниччини .  Щороку у цей день ми запалюємо поминальні свічки. Зараз, коли щодня гинуть наші хлопці на фронті, ми теж згадуємо  Героїв Небесної Сотні, які віддали життя за свободу і незалежність України. 
В     школах району пройшли заходи, приурочені цій чорній даті.   Зокрема,    у Височанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів заступником директора з виховної роботи  Юзвак О.М. було організовано і проведено виховний захід «За честь! За гідність! За свободу!», приурочений  вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. На заході були присутні учні, вчителі, батьки, працівники відділу освіти Томашпільської РДА.   Говорили про патріотизм учасників Майдану, про їх жертовність і неоціненний внесок у розвиток української державності. В дійстві взяла участь місцева поетеса, жителька Високого, Слободян Наталія  Анатоліївна, яка присвятила свою поезію сучасним героям. 
Захід знайшов щирий відгук в серцях присутніх. В очах – біль і смуток. А ще – віра в краще майбутнє і любов до своєї землі.  Слава Україні!
 
 
 
Всі новини