Оздоровлення учасників антитерористичної операції (АТО)

Управління праці та соціального захисту населення Томашпільської РДА доводить до відома, що у 2017 році відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 №110 «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками,та внесення змін до порядків, затвердженими Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 №187 і від 31.03.2015 № 200, путівки  для постраждалих учасників антитерористичної операції закуповуються на підставі тристоронньої угоди (особа-управління-санаторій). Людина зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.
Для взяття на облік особа чи її законний представник подає:
- заяву,
- медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о,
- копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни,
- документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.
Управлінням праці та соціального захисту населення забезпечує осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів відповідно до цього Порядку згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:
1. учасників бойових дій – щороку строком на 18-21 день;
2. інвалідів війни – позачергово щороку строком на 18-21 день;
3. інвалідів із захворюваннями нервової системи  та з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку – відповідно до медичних рекомендацій, з них:
I та II груп – до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;
III групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.
 
На обліку  в Томашпільському управлінні праці перебуває 235 учасників антитирористичної операції  з них 29 перебувають на обліку для забезпечення санаторно-курортного оздоровленням . На оздоровлення учасників АТО на 2017 рік по Томашпільському районі передбачено згідно бюджетних асигнувань 74550,00 грн.  Станом на 23.10.2017 року  управлінням було направлення на оздоровлення 8 учасників антитерористичної операції , а саме :
- сан. “Смерічка” – 4 учасникам АТО.
- сан. “Золота нива” – 1 учасник АТО.
- сан. “Орізонт ” – 1 учасник АТО.
- сан. “Пирогова ”- 1 учасник АТО.
- сан. “Авангард ”- 1 учасник АТО
ще 4 учасники антитерористичної операції планується оздоровити до закінчення поточного року.
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини